Четвер, 28 Березня 2024 р.
25 Липня 2014

ЛЮСТРАТОРАМ НЕ ПОДОБАЮТЬСЯ ТАРИФИ І ЗАРПЛАТА ГОРДІЙЧУКА

ЛЮСТРАТОРАМ НЕ ПОДОБАЮТЬСЯ  ТАРИФИ І ЗАРПЛАТА ГОРДІЙЧУКА  Потужне підприємство «Міськ­тепловоденергія» знову в епіцентрі шквальних подій. Люстраційний шлейф продовжує тягнутися за гендиректором організації Валерієм ГОРДІЙЧУКОМ. Причому після протестних акцій, влаштованих два місяці тому бійцями «Правого сектору», естафету «атаки» перейняли активісти ВО «Свобода». Саме з їхньої ініціативи 21 липня під стіни цього підприємства прийшли всі, хто бажав висловитися з приводу його керівника або ж тарифів на комунальні послуги.

Втім листівки із закликами сказати своє «фе» конкретній особі почали розповсюджувати містом і соціальними мережами ще задовго до самого мітингу. Крім вимог відставки Валерія Гордійчука та «прозорості в діяльності комунального підприємства», в них була ще одна претензія – щодо кількості цифер у заробітній платі очільника «Міськ­тепловод­енер­гії». На акцію протесту люди прийшли зі «свободівськими» прапорами та плакатами «Відставка!» і… «Руки геть від Мошака!». Вислухати ж їх вийшли головний інженер підприємства Василь ТАРАСЮК, заступник генерального директора з економічних питань Світлана ЛЕНЬ, голова профспілкового комітету Ольга БОДНАР та інші працівники.

Та ні конструктивного діалогу, ні столу мирних переговорів між близько сотнею мітингувальників і представниками адміністрації комунального підприємства не вийшло. Перші не зовсім хотіли слухати, другі не мали бажання перекрикувати. Не дійшли консенсусу й згодом біля міської ради.

Сам же «винуватець події» до обурених не вийшов, натомість цього ж дня провів прес-кон­ференцію та оприлюднив свою позицію. Події під стінами підприємства Валерій Гордійчук називає провокацією, що вигідна Росії, та «цинічним використанням людей з метою отримання політичних дивідендів».

ЛЮСТРАТОРАМ НЕ ПОДОБАЮТЬСЯ  ТАРИФИ І ЗАРПЛАТА ГОРДІЙЧУКА  – Місцеві політики зіграли на емоціях малозабезпечених мешканців, які опинилися у важкій ситуації через зростання цін на продукти та комунальні послуги. Ми прекрасно розуміємо, що тарифи «драконівські», але ще раз нагадуємо, що їхнє встановлення – це компетенція не наша, а Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Ми готові зустрітися з кожним, хто був на мітингу, аби вирішити проблеми, що стосуються роботи нашого підприємства. Готові й індивідуально працювати з кожним боржником. Хочу сказати й ще одне: готуйтеся до зими! Майте про запас усе: і буржуйку, й електроплиту. Адже, ймовірно, будуть серйозні проблеми з російським газом.

Окрім того, Валерій Григорович поіменно згадав організаторів акції, натякаючи, що їм, насамперед, варто розібратися зі своїми чималими боргами перед бюджетом. Стосовно ж своєї заробітної плати очільник «Міськ­тепло­вод­енер­гії» висловився скромно, мовляв, отримує таку, яку заробив.