Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
22 Серпня 2014

ЗАЛИШИЛИСЬ НА ПЕРОНІ З ЦУЦЕНЯМ, КВИТКАМИ І СЛЬОЗАМИ

Посеред ночі, без грошей і з двома маленькими дітьми на руках на залізничному вокзалі Фастова нещодавно опинилася родина з Кам’янця-Подільського. Навіть маючи заздалегідь придбані на потяг «Київ – Кам’янець» квитки, Галина ПЕТРУШИНА з дочкою й двома онучками так і не змогла поїхати ним додому. Незважаючи на прохання і сльози, провідник наглухо зачинив двері вагона і залишив сім’ю на пероні.

Свою відмову впускати до потяга пасажирів чоловік мотивував тим, що подорожувала родина разом із собакою – п’ятикілограмовим джек-рассел-тер’єром.

– За нас заступалися і пересічні пасажири, і чергова вокзалу, але цей провідник не хотів нічого чу-ти, – не стримуючи сліз, пояснює Галина Степанівна. – Того вечора ми поверталися додому з Білої Церкви. Квитки купували заздалегідь і витратили майже все, що мали. З Кам’янця їхали цим же потягом, але тоді за собаку нам і слова не сказали.

Ані дитячі сльози, ані прохання не розтопили серця молодого провідника. Уникнути ночівлі на вокзалі кам’янчанам вдалося лише завдяки небайдужості пересічних свідків прикрого інциденту. 200 гривень на квитки до Хмельницького розгубленим жінкам дали чергова фастівського вокзалу і випадковий свідок пригоди.

Прокоментував цю ситуацію нам черговий помічник начальника Кам’янець-Подільського залізничного вокзалу Олександр УГЛЯНЮК.

– Згідно з «Правилами перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України», собак можна провозити виключно в купе за умови викуплення всіх його місць і пред’явлення ветеринарного свідоцтва тварини, – каже Олександр Вікторович. – У плацкарті ж їздити з тваринами заборонено, тож у цій ситуації працівник залізниці діяв відповідно до інструкції.

Утім добре засвоївши правила «Укрзалізниці», принциповий провідник, вочевидь, зовсім забув елементарні норми моралі.