Четвер, 28 Березня 2024 р.
5 Вересня 2014

НАЙДОВШУ КАМ’ЯНЕЦЬКУ «ЗЕБРУ» ВИДНО З КОСМОСУ

НАЙДОВШУ КАМ’ЯНЕЦЬКУ «ЗЕБРУ» ВИДНО З КОСМОСУДля регулювання дорожнього руху неодмінним атрибутом є дорожня розмітка, яка виконує найрізноманітніші функції. Але сьогодні ми зупинимося на тому виді розмітки, який позначає пішохідний перехід, або, по-народному, «зебрі».

Для регулювання дорожнього руху неодмінним атрибутом є дорожня розмітка, яка виконує найрізноманітніші функції. Але сьогодні ми зупинимося на тому виді розмітки, який позначає пішохідний перехід, або, по-народному, «зебрі».

НАЙДОВШУ КАМ’ЯНЕЦЬКУ «ЗЕБРУ» ВИДНО З КОСМОСУРозташовують її там, де люди мають перетинати якусь ділянку з рухом транспорту, зазвичай це дороги поблизу перехресть, але бувають і винятки. Саме завдяки одному з таких винятків у Кам’янці-Подільському і з’явився найдовший пішохідний перехід. Починається він перед головним входом до гіпермаркету «Епіцентр» і веде аж до Хмельницького шосе. Потреба в доріжці для пішоходів виникла у зв’язку з тим, що перед гіпермаркетом було облаштовано автомобільну стоянку, тож транспорт там може рухатись у різних напрямках.

Найдовшу в Кам’янці-Подільському «зебру» можна побачити і з космосу. На знім-ку видно, що довжина його сягає близько 110 м. А обрахунок на місці показав цифру 125 білих смужок.

Сергій ЄРМАКОВ, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».