П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
14 Листопада 2014

І МОЛОДЬ ЗБИРАЄТЬСЯ ЖИТИ ПО-НОВОМУ!

Наближається Міжнародний день студента, тому разом з усім світом українське студентство відзначатиме своє свято. Студенти завжди були і залишаться прогресивною частиною людства, авангардом руху змін, руху за справедливість…

З ДОСЬЄ:
Степан Гурома, 19 років, студент ІІІ курсу факультету ветеринарної медицини ПДАТУ (та студент-заочник Національного університету державної податкової служби України,) також навчається на військовій кафедрі Національного університету ім.Івана Огієнка. 2013 р. – голова студентської ради факультету ветеринарної медицини. З вересня 2014 р. – президент студентської ради ПДАТУ. 22 жовтня 2014 р. став головою молодіжної ради міста. Кандидат у майстри спорту з боротьби.

І МОЛОДЬ ЗБИРАЄТЬСЯ ЖИТИ ПО-НОВОМУ!Напередодні ми зустрілися із новообраним головою молодіжної ради міста Степаном ГУРОМОЮ.

– Степане, що таке молодіжна рада міста?

– Це консультативно-дорадчий орган при Кам’янець-Подільській міській раді. Його було створено декілька років тому. Сюди входять найкращі студенти з усіх навчальних закладів міста, професійно-технічних училищ, технікумів, коледжів та університетів. Голова ради має 4 заступники, які одночасно є керівниками комітетів: Аліна Ямборко очолює науковий комітет, Артем Кобля – організаційний, Ангеліна Єфіменко – культурно-масовий, Павло Мальчен-

ко – комітет зі спорту.

Всього в молодіжній раді 34 активісти. Ми активно співпрацюємо з молодіжними та громадськими організаціями міста.

– Чим займається Ваше об’єднання?

– Доносить до влади те, чим сьогодні живуть молодь міста та студентство. Разом з тим ми сприяємо у вирішенні низки проблем молодіжним організаціям, допомагаємо проводити різні заходи: наукові, спортивні, культурні…

Звичайно, молодь повинна активніше цікавитися тим, що робить для неї влада міста, як покращує дозвілля, як сприяє проведенню різних заходів. Не виключено, що через декілька років хтось із сьогоднішніх членів молодіжної ради працюватиме саме в «білій хаті»… Також хочеться згуртувати студентство, адже в нас молодіжне, студентське місто. На моє переконання, молодь повинна брати активнішу участь у державотворенні, саме молодь – наше майбутнє, а інвестиція в майбутнє – найвигідніша!

– Що в планах на найближчий час?

– Концерт до Дня студента.

20 листопада проводимо КВН – шість команд міста змагатимуться в актовому залі коледжу ПДАТУ. Запрошуємо не лише студентів, а й викладачів, приходьте – буде цікаво!

Також складаємо план заходів на 2015 рік, думаємо над проведенням студентських форумів. Розвиватимемо волонтерський рух.

Працюємо над концепцією фестивалю, який буде присвячений новорічним і різдвяним святам. Головне, щоб сніг випав, бо доведеться додаткові декорації робити. Відбудеться він на вулиці Соборній і в Старому місті. Наразі думаємо над назвою.

– Степане, ти казав про волонтерський рух! Невже сьогодні в місті мало волонтерів?

– У тій ситуації, в якій перебуває наша держава, їх завжди не вистачатиме.

Ми вже провели акцію прибирання міського парку. Вся молодіжна рада – це вже є волонтери. Хочемо залучити якомога більше молоді до цього руху. Будемо збирати кошти для молодих малозабезпечених сімей, для дітей-сиріт, інвалідів, допомагатимемо одиноким пенсіонерам. Робота волонтерів – це не лише збирання та передача матеріальних благ. Прибрати в квартирі інваліда, піти до крамниці по продукти – теж волонтерська робота. Нарубати дров одинокому пенсіонерові, принести води, посидіти біля хворого – це допомога, причому така, яку може надати кожен із нас. Потрібно лише оглянутися і відчути, що твоєї допомоги потребують інші. Хто, якщо не ти!

Микола БІЛИЙ, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».