П'ятница, 29 Березня 2024 р.
28 Листопада 2014

ОБИРАЄМО МАЙБУТНЄ РАЗОМ

«Моя професія – моє майбутнє» – під таким гаслом 20 листопада для випускників загальноосвітніх навчальних закладів міста та району було проведено «Ярмарок професій».

ОБИРАЄМО МАЙБУТНЄ РАЗОМОрганізаторами виступили міський Центр зайнятості, управління освіти та науки міської ради та Кам’янець-Подільський національний університет ім.Івана Огієнка. Саме університет гостинно вітав усіх учасників заходу, спрямованого на допомогу учнівській молоді в професійному самовизначенні, формуванні усвідомленого підходу до вибору професії, інформування про послуги служби зайнятості та перспективи працевлаштування.

Учні шкіл отримали поради від директора департаменту гуманітарної політики міськради Альони Куземи, а директор міського Центру зайнятості Наталія Постова акцентувала увагу на важливості свідомого вибору професії. Адже правильний вибір майбутнього покликання розкриває перед молодою людиною шлях до реалізації своїх здібностей і життєвих планів, сприяє ефективному використанню трудового потенціалу в інтересах особи та суспільства.

Широкий спектр освітніх послуг презентували 25 вищих навчальних закладів Хмельницької області. З-поміж них два кам’янецькі університети – національний і аграрно-технічний, хмельницькі виші – національний університет, економічний університет, університет управління і права, інститут Міжрегіональної академії управління персоналом, а також Кам’янець-Подільська філія національного університету державної податкової служби України, коледжі – ПДАТУ, індустріальний, харчової промисловості, будівництва, архітектури і дизайну, училище культури і медичне, планово-економічний технікум-інтернат та інші.

Крім інформації про освітні послуги, які надають навчальні заклади регіону, учні 9 та 11 класів отримали детальну інформацію про кадровий потенціал, матеріально-технічне, навчально-методичне та інформаційне забезпечення освітнього процесу у вишах.

Особливу увагу представники вищих навчальних закладів звернули на умови прийому до вишів 2015 р. Мова йшла про терміни подання заяв і зарахування, пріоритетність заяв вступників, особливості обрахування конкурсного бала, переваги навчання на підготовчих курсах навчальних закладів тощо.

У рамках ярмарку професій фахівці Центру зайнятості провели для учнів ЗОШ №2 інтерактивне заняття (з використанням мультимедійних технологій) на тему: «Крок у професійне майбутнє». Учні активно обговорювали етапи професійного самовизначення, отримали інформацію про класифікацію професій і формулу успішного вибору професійного майбутнього.

Кульмінацією заходу став концерт, підготовлений студентами національного університету. Перед майбутніми абітурієнтами виступили співочі таланти університету, команда КВН, команда зі стріт-воркауту та гімнастики.

Василь КОБИЛЬНИК, проректор з науково-педагогічної роботи К-ПНУ ім.Івана Огієнка,

кандидат політичних наук, доцент.