Четвер, 25 Квітня 2024 р.
12 Грудня 2014

РЕЗОНАНСНЕ ДЕЖАВЮ: ПІДСУДНИЙ ПОСМІХАЄТЬСЯ, СПРАВА ВІДКЛАДАЄТЬСЯ

Засуджений за вбивство Павла ТЕПЛЮКА знову в Кам’янці. Крапку в гучній кримінальній справі досі не поставлено, після численних апеляцій і касацій її повернули до першої інстанції. Саме тут судді повинні ще раз обдумати своє рішення, з яким категорично не погоджуються рідні вбитого хлопця, прокурор та й громада міста. Замість 15 років ув’язнення вони вимагають для вбивці довічного. Втім перше судове засідання, яке мало відбутися 10 грудня, закінчилося, так і не розпочавшись…

РЕЗОНАНСНЕ ДЕЖАВЮ: ПІДСУДНИЙ ПОСМІХАЄТЬСЯ, СПРАВА ВІДКЛАДАЄТЬСЯСхвильовані студенти, розгорнуті транспаранти, камери телевізійників і жахливі фотографії забитого до смерті юнака -­ приміщення суду через два з половиною роки після трагедії побачило дежавю, бо вкотре підтримати родину Павла під стіни будинку Феміди прийшли його друзі та одногрупники.

Розглядатиме ж справу цього разу інша колегія суддів: Роман Савчук, Олена Швець і Людмила Гладій. Проте вже на перше слухання вони з’явилися не в повному складі й повідомили, що одна із суддів захворіла. Власне, саме через це засідання й перенесли на 26 грудня. Втім на цьому справа не закінчилася, бо посміхався в результаті лише підсудний. Присутні ж поставили під сумнів стан здо­ров’я судді й ходою рушили до міської ради, аби висловити невдоволення та отримати відповідь, чи справді хтось із колегії суддів відкривав лікарняний. З’ясовувати питання в телефонному режимі взявся заступник з гуманітарних питань Василь СУКАЧ.

– Так, ще вчора вказана особа із температурою 38,3 звернулася по медичну допомогу до свого дільничого лікаря, який і відкрив лікарняний лист, -­ повідомив громаді чиновник.

Згодом ситуацію нам прокоментував і голова міськрайсуду Роман САВЧУК:

– Суддя за день до цього захворіла. Ми ще до ранку 10 грудня сподівалися, що вона зможе взяти участь у засіданні, але стан її здоров’я не покращився. Довкола цього просто створили невиправданий ажіотаж. Заміна ж судді в такому разі не передбачається. Це може бути лише тоді, коли є певні, передбачені законом, обставини -­ скажімо, закінчення повноважень, переведення в інший суд, смерть судді. В інших же випадках справа просто відкладається.