П'ятница, 29 Березня 2024 р.
23 Січня 2015

ЦЕ СТАЛОСЯ ПІД ДОНЕЦЬКИМ АЕРОПОРТОМ

Віталій РЕМІШЕВСЬКИЙСхід України перетворився на суцільну криваву пляму. Звістки про українські втрати розривають серця, та найважче вірити у загибель земляків. 22 січня на позачерговій сесії районної ради оголосили, що 20 січня на сході України до лав Героїв, що віддали життя за Україну, приєднався військовослужбовець 95-ї аеромобільної бригади – 40-річний голосківчанин Віталій РЕМІШЕВСЬКИЙ. І хоча офіційною інформацією про його смерть Кам’янець-Подільський військкомат ще вчора не володів, але місто обросло чутками про те, що Віталія вже немає серед живих.

Він пройшов війни Іраку та Лівану. Тривалий час служив у Чернівецькому 30­му полку, а після звільнення пішов працювати далекобійником. Чудовий сім’янин, батько трьох дітей із початком подій на сході України добровільно записався до Житомирської 95­ї аеромобільної бригади. Проте, аби не хвилювати дружину, свій намір воювати за Батьківщину від неї приховав. У зоні бойових дій йому довелося стати водієм, як і свого часу в Лівані.

Влітку Віталій на два тижні при­їхав додому, аби побачитись з рідними. Тоді «Подолянину» вдалося з ним поспілкуватися. Розповідав, що, перебуваючи на сході, хвилює­ться не за себе, а за життя побратимів, яких перевозить у бойових автомобілях. Казав: «Досить було б однієї міни, щоб перетворитись на братську могилу».

20 січня Віталій не вийшов на зв’язок. Усю ніч дружина вишукувала хоча б якісь дані про чоловіка. А вранці, зателефонувавши на схід, почула слова, від яких земля пішла з­під ніг, ­ Віталій загинув. Проте поки тіла рідної людини близькі не побачили ­ відмовляються вірити у почуте й моляться, аби Віталій вижив, а повідомлення виявилось непорозумінням.

Аби не поширювати пліток, ми вирішили дізнатись, що трапилося з Віталієм Ремішевським, у його побратимів з 95­ї аеромобільної бригади.

­ Наші хлопці двома автомобілями йшли на термінал Донецького аеропорту, аби виручити товаришів, і потрапили під обстріл, ­ повідомив помічник начальника відділення особового складу штабу бригади Олег КИРИЧКО. ­ Одна машина підірвалася на фугасі, а інша зупинилась за нею. Хлопці в другому автомобілі відчинили двері ­ й усередину влетів снаряд. Загинув водій Віталій Ремішевський, наш командир роти, і ще один контрактник. Через щільний обстріл наразі неможливо звідти забрати машину. Тіла теж поки залишаються на полі бою.

Тетяна ХОПТЯР.