Середа, 24 Квітня 2024 р.
6 Лютого 2015

НЕ СПЛЯТЬ В ТИЛУ СЕРЦЯ ДЛЯ ЗАТИШКУ БІЙЦЯ

Не покладаючи рук, трудяться учні ДПТНЗ «Кам’янець-Подільське вище професійне училище» для потреб захисників нашої країни. Маскувальні костюми, титани, буржуйки і таганки вже не перший місяць виготовляють юні майстри з небайдужими серцями.

За роботою - кравчині з 20-ї групи– Ще перед новим роком до нас звернулися волонтери з проханням допомогти з пошиттям зимових маскувальних костюмів, – розповідає заступник директора училища з навчально-виробничої роботи Андрій ТІТЕНОК. – Відтоді дівчата, які навчаються за спеціальністю «Кравець», із натхненням роблять усе, аби допомогти нашим бійцям у зоні АТО.

Тканину та нитки в училище привезли волонтери з координаційного центру допомоги кам’янчанам-учасникам АТО. Як розповів нам координатор центру Роман БРАЕСКУ-СЕМЕНИШИН, на пошиття пішла навіть постільна білизна, яку приносили кам’янчани до центру.

За словами майстра групи Оксани СИРОТЮК, у роботі використовують лекала, які зняли з німецького одягу такого ж призначення. Отже, два десятки маскувальних костюмів уже готові, на виході – третій.

А от представники сильної статі викладаються наповну в зварювальній майстерні училища.

– Коли розпочалися холоди, по телевізору показували, як наші бійці замерзають на фронті, що їм не вистачає Майстри-зварники виготовили вже шість буржуйок (Андрій Танасійчук - перший ліворуч, Андрій Тітенок - перший праворуч)буржуйок, – каже майстер Андрій ТАНАСІЙЧУК. – Я звернувся до керівництва училища з ініціативою освоїти виготовлення потрібних пристроїв. Андрій Тітенок зв’язався із волонтерами. Вони нам надали матеріал, трохи було свого – так ми і почали за власною технологією виготовляти титани для нагрівання води, буржуйки і таганки.

Серед хлопців, які майструють у зварювальній, був і 18-річний Діма Нестеренко, батька якого днями мобілізували. Хтозна, може, 44-річний розвідник після виконання завдання якось зігріється саме біля буржуйки, яку турботливо виготовили його син із товаришами…