Четвер, 28 Березня 2024 р.
13 Лютого 2015

ДЛЯ АТО НЕ ЖАЛІЄМО Й СЕБЕ

ДЛЯ АТО НЕ ЖАЛІЄМО Й СЕБЕДля благородної справи кам’янчани не шкодують навіть власної крові. Мешканці стають донорами, керуючись бажанням поповнити запаси міської станції переливання крові, аби Кам’янець-Подільський міг поділитися життєво важливою рідиною із тими, кому вона необхідна в зоні АТО.

Підтримати поранених солдатів, а також жителів територій, де ведуться бойові дії, активно закликають кам’янецькі волонтери. Тому в понеділок, середу та четвер, із 9.00 до 11.00, до станції на вул.Тімірязєва приходять ті, хто має намір здати кров, на якій згодом поставлять позначку «Для АТО».

– Кров, яку ми збираємо, використовується для населення міста та району, -­ каже головний лікар міської станції переливання крові Володимир ГРУБЛЯК. -­ Але минулого тижня Хмельницька обласна станція переливання крові отримала телефонну вказівку від Міністерства охорони здоров’я про те, щоб надати інформацію, скільки ми можемо дати плазми крові для АТО. Тобто, в будь­який час може приїхати рефрижератор по кров для бійців, котрі зазнали поранення на сході країни. Для того ж, аби ми змогли нею поділитися, необхідно постійно поповнювати нашу базу. І чим більше матимемо крові, тим більше зможемо віддати, аби врятувати чиїсь життя.

Самі ж мешканці, які відгукнулися на прохання, вважають, що стати кровним братом для військового ­- це найбільша справа, котру можна зробити в тилу.