П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
10 Квітня 2015

ХОЧЕШ БАЧИТИ КАМ’ЯНЕЦЬ СТОЛИЦЕЮ – ЛАЙКНИ!

Кам’янець-Подільський – перше і єдине місто України, яке цьогоріч вступило в запеклу боротьбу за статус «Європейської молодіжної столиці – 2018». Заявка нашого міста вже потрапила до двадцятки учасників конкурсу, втім попереду на нього чекає ретельний відбір до п’ятірки міст-фіналістів, назви яких оголосять уже 29 квітня.

Міський голова Михайло Сімашкевич, перебуваючи в Норвегії з офіційним візитом, 9 квітня організував флеш-моб на підтримку Кам’янця-Подільського як молодіжної столиці Європи - 2018Перемога в конкурсі «Youth European Capital ­ 2018» подарує місту не лише красивий титул, але й завидну можливість протягом року проводити більше як десяток молодіжних заходів європейського рівня. Крім того, місто­переможець отримує допомогу в грантовій діяльності для реалізації запланованих проектів, чималий бонус у вигляді широкої інформаційної кампанії та стає центром життя молоді Європи на весь 2018 р.

­ Цінність цього конкурсу насамперед полягає в можливості широкого залучення молоді до спільних проектів, обміну думками та ідеями, ­ каже одна з координаторів проекту Олена ГОРБ. ­ Впевнена, що справжній скарб Кам’янця ­ це креативний потенціал його мешканців, адже в місті багато творчих людей, колективів, спортсменів. Це дуже потужний ресурс для переходу до нового етапу розвитку країни. Вірю, що завдяки реалізації цього проекту наше місто стане серцем майбутніх перетворень як мінімум на рівні західного регіону.

За діяльністю міста­кандидата наразі пильно слідкують у соціальних мережах. Адже на етапі відбору журі конкурсу вивчає не лише статистичні матеріали, але й те, чим живе Кам’янець, і наскільки ідею перетворити його на європейську столицю молоді підтримує громада. Для цього Кам’янець уже має власну сторінку на «Фейсбук» ХОЧЕШ БАЧИТИ КАМ’ЯНЕЦЬ СТОЛИЦЕЮ - ЛАЙКНИ! («Kamyanets­Podilsky­European­Youth­Capital­Candidate­City­2018»). Організатори просять усіх зареєстрованих у соцмережі кам’янчан підтримати сторінку до кінця квітня активними «лайками» і «репостами». Адже саме вони наразі можуть додати нашому місту таких необхідних на відбірковому етапі переможних балів.

­ 2015­го звання молодіжної столиці носить Клуж­Напока (Румунія), 2016 та 2017 його передадуть містам Гянджа (Азербайджан) і Варна (Болгарія), ­ розповідає директор департаменту гуманітарної політики міськради Альона КУЗЕМА, котра очолила команду молодих активістів. ­ Дуже хочемо, аби наступного року в цьому списку стояла кома, за якою було б написано «2018 рік ­ «Кам’янець­Подільський (Україна)».