П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
15 Травня 2015

В АТО ВІДПРАВИЛИ НАЦГВАРДІЙЦІВ, САПЕРІВ І СОБАК

Днями в зону проведення АТО поїхали військовослужбовці спеціальної патрульної роти військової частини 3053 Нацгвардії України.

Як повідомляє прес-служба міськради, хлопцям, які захищатимуть кордони рідної землі, міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ передав продукти харчування та побажав якнайшвидшого миру в Україні та щасливого повернення додому.

А 11 травня на схід вирушили четверо саперів Центру розмінування разом із бойовими собаками. Як повідомив командир військової частини А-2641 полковник Володимир РОДІКОВ, вони посилять усі чотири сектори зони антитерористичної операції. Відповідне рішення прийняв Генштаб, зважаючи на те, що на сході почастішали підриви.

Відтак вибухонебезпечні предмети та саморобні вибухові пристрої не залишаться непоміченими, завдяки чутливим носам досвідчених собак: німецьких вівчарок Джека, Бонда, Рема і лабрадора Лорда. До речі, для цих волохатих «бійців» це не перше відрядження в АТО. Планується, що ротація для них відбудеться у червні. Їх замінять не менш вишколені собаки-міношукачі.