П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
29 Травня 2015

«КСЕНІЯ» ЧЕКАЄ НА ТУРИСТІВ І ЄВРОПЕЙСЬКИХ КУХАРІВ

«КСЕНІЯ» ЧЕКАЄ НА ТУРИСТІВ І ЄВРОПЕЙСЬКИХ КУХАРІВ21-22 травня у Львові проводився I Всеукраїнський конкурс кулінарного мистецтва «Дні української кухні», організований Асоціацією кухарів «Західна Шеф Група». До складу журі конкурсу було запрошено і кам’янчанку – директора готельно-ресторанного комплексу «Ксенія» Галину ЛОКАЙ, яка є активним членом асоціації.

Роботу 85 кухарів, котрі з’їхалися з усієї України, оцінювали 15 висококваліфікованих суддів, крім того, 5 суддів міжнародного класу були почесними членами журі.

­ Очолював суддівську делегацію представник Європейської асоціації кулінарів WACS Джордж КОСТІЧ із Сербії, ­ розповідає Галина Адамівна. ­ Мені було дуже приємно працювати разом із професіоналами такого рівня. До речі, пан Костіч планує відвідати і Кам’янець, адже на базі «Ксенії» влітку «КСЕНІЯ» ЧЕКАЄ НА ТУРИСТІВ І ЄВРОПЕЙСЬКИХ КУХАРІВпроводитиметься черговий майстер­клас асоціації за профілем «Бенкет». Серед гостей очікуємо і директора Харківського торгово­економічного коледжу Людмилу РАДЧЕНКО. Вихованці цього закладу повезли додому чимало нагород із «Днів української кухні», в тому числі й золотих.

За словами Галини Локай, конкурс надзвичайно зацікавив європейських фахівців, адже українська національна кухня завойовує дедалі більший авторитет, бо, на відміну від модифікованої Європи, наша продукція є доволі чистою. Саме натуральна їжа може неабияк покращити туристичні послуги.

На наше запитання, чим же може здивувати майбутніх учасників майстер­класу і туристів власне «Ксенія», директор комплексу зізналася, що має чим пишатися:

«КСЕНІЯ» ЧЕКАЄ НА ТУРИСТІВ І ЄВРОПЕЙСЬКИХ КУХАРІВМи добре підготувалися до початку нового туристичного сезону. Переконана, що, незважаючи на складну ситуацію, в якій опинилася наша країна, потрібно працювати з любов’ю до своєї Батьківщини, і це обов’язково принесе плоди.

«Ксенія» на Підзамчі тепер має зовсім інший вигляд ­ вона «пере­одягнулася» в класичний стиль. У бенкетному залі з’явилася сцена, де ми плануємо в зимовий період проводити тематичні вечори.

А «Ксенія», що у Врублівцях, вже наповнила для мешканців готелю свої два басейни (дорослий і дитячий із підсвічуванням, підігрівом і джакузі). Поруч у затишних альтанках з балдахінами можна перепочити від пекучого сонця. Або ж, навпаки, насолодитися його лагідними променями на зручних лежаках.

Чекаємо з радістю туристів!

Аліна ПЕРЕБЕЙНІС, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».