П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
5 Червня 2015

ЧИ ЗАСПІВАЮТЬ ПОЛЯ ЗА НОТАМИ ВАСИЛЯ?

Василь Сукач народився 10 листопада 1966 р. в с.Товсте Тернопільської області.

1986 р., після закінчення Кам’янець­Подільського культосвітнього училища, вступив до Київського інституту культури. Протягом 1987­1989 рр. служив у лавах Радянської армії. 1989 р. перевівся на історичний факультет Кам’янець­Подільського педінституту, який і закінчив 1993 р. із дипломом за спеціальністю «Вчитель історії та правознавства». Другий диплом отримав у ПДАТУ за спеціальністю «Менеджмент організацій». З 1994 до 2006 р. займався підприємницькою діяльністю. З 2006 р. ­ директор ПП «Вінс­2006». З 2006 до 2010 р. був депутатом міської ради, а з 2010 р. працював заступником міського голови з гуманітарних питань. Закінчив Національну академію державного управління при Президентові України.

Одружений. Виховує сина та доньку.

Грає на декількох музичних інструментах, гарно співає і сам пише пісні.




Василь СУКАЧНовим головою Кам’янець-Подільськоїрайдерж­адмі­ністрації став Василь СУКАЧ.

Майже півроку потрібно було Петру ПОРОШЕНКУ, аби обрати керівника для нашого району. І нарешті, 30 травня, на офіційному сайті Президента України з’явився указ про призначення Василя Олександровича. Обезголовленою райдержадмініст­ра­ція була відтоді, як звільнили попереднього голову ­ Володимира БАРАНОВСЬКОГО.

2 червня колективу адміністрації, сільським головам і депутатам нового голову РДА представив заступник голови Хмельницької ОДА Володимир КАЛЬНІЧЕНКО.

Якщо керування Кам’янеч­чиною Василю Сукачу вдасться так само, як і його «тронна промова», за наш район можна буде порадіти.

Новий голова РДА лаконічно повідомив про свої плани і символічно простягнув руку співпраці всім: від голови облдержадміністрації, депутатів усіх рівнів ­ до сільгоспвиробників і простих селян.

– Район складний, але тут найбільша цінність ­ люди: щирі, добрі, відкриті, -­ зазначив він. – Кам’я­неччина -­ аграрна, і я буду підтримувати сільськогосподарського виробника. Сьогодні головне -­ йому не заважати.

Висловився Василь Олександрович і щодо територіального об’єднання громад:

– Перш за все треба говорити з людьми, -­ каже голова РДА, наголосивши, що в законі чітко ви­писане «добровільне об’єд­на­ння». -­ Народ дуже збурений. Необхідно чітко все розтлумачити, адже одні кажуть, що місто хоче забрати собі землі, інші ­ що район, але поки своє слово не скаже громада, діла не буде.

Детальніше про своє бачення укрупнення Василь Сукач розповів у своєму першому в ролі керівника району інтерв’ю для «Подолянина».

– Василю Олександровичу, Ви наголосили на добровільному об’єднанні, але ж недавно обл­рада визначила, що в області значно перекроять карту районів?

– Наскільки мені відомо, облрада подала лише свої пропозиції. Їх треба обдумати та обговорити із мешканцями району. Хочу чути їхні думки. Поїду в кожне село. Люди повинні знати, що об’єд­нуватися треба, бо самостійно не виживе ніхто. Але укрупнювати не так, щоб бабця за 50 км везла чиновнику папірець, а з розумом. Те ж саме стосується і об’єднання з містом ­ усе залежить від рішення громади.

– Якою буде Ваша кадрова політика, зокрема щодо заступників? Часом не очікується повернення «блудних синів або доньок»?

– Зміни в кадрах відбудуться обов’язково, але не буде таких, які збурять весь кадровий апарат. Призначення, що стануться за моїм підписом, не будуть одіозними. На сьогодні у голови РДА є перший заступник і керівник апарату.

– Напередодні осінніх виборів до місцевих рад Ви не плануєте вступати до президентської партії?

– Хотів би бути безпартійним. Водночас підтримуватиму політику Президента. Не бачу негативу в його діях. Виконуватиму його завдання та уряду. Особливо щодо економіки, наповнення бюджету, соцзахисту громадян. А стосовно партії та виборів скажу таке: настане час, тоді й будемо давати відповіді на запитання.

– Зважаючи на те, що до призначення Ви працювали заступником Кам’янець­Подільського міського голови з гуманітарних питань, багато скептиків кажуть, що Ви далекі від справ села…

– Коли я став заступником міського голови, усі також казали, що історик, який займається бізнесом, далекий від справ міста. Проте чотири роки пропрацював заступником, можливо, не найкращим, але й не найгіршим, і не зробив нічого, за що було б соромно. Я можу спокійно дивитися в очі всім: і підприємцям, і політикам, і пересічним ка­м’янчанам.

– Хто і коли зробив пропозицію «балотуватися» на голову району?

– У перших числах травня така пропозиція надійшла від голови ОДА Михайла ЗАГОРОДНОГО. Я думав, щоправда, півдня, і прийняв позитивне рішення. Мені цікаво, в районі є багато позитивних ініціатив, які попередні очільники починали, але не довели до кінця. Постараюся це зробити.

– Василю Олександровичу, ми знаємо про Ваше хобі ­ шикарну колекцію взуття. Але брендові туфлі не надто підходять для сільських стежок. Що ж Ви будете робити?

– Я вже думав про це. Куплю собі гумові чоботи, які постійно триматиму в кабінеті. І таке взуття неабияк згодиться, а ще старі джинси. Водночас не позуватиму на шпальтах газет із оберемками колосся в полі, мовляв, бачте, який я господарник. Впевнений, що роботи вистачатиме і без того.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА, 

Ольга МІРКОТАН.