П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
3 Липня 2015

«ПОДОЛЯНИН» ПРИЇХАВ ВІД ПРЕЗИДЕНТА

«ПОДОЛЯНИН» ПРИЇХАВ ВІД ПРЕЗИДЕНТАУ присутності журналістів зі всієї країни Президент України Петро ПОРОШЕНКО

1 липня презентував проект змін до Конституції України. Хмельницьку область на зустрічі із президентом представляли: заступник головного редактора газети «Подільські вісті» Світлана ШАНДЕБУРА, представник ТРК «Поділ­­ля­Центр» Анна ГЕРМАН і головний редактор газети «ПОДОЛЯНИН» Алла БАБЛЯК.

– Президент представляв зміни до Основного Закону в частині децентралізації, -­ розповідає Алла Вікторівна. -­ За його словами, це має об’єднати українське суспільство. Територію України буде поділено на громади, декілька громад становитимуть район, а Крим та області стануть регіонами України.

У поправках зазначено про передачу громадам значної частини повноважень і фінансових ресурсів. Але це не має ніякого відношення до федералізації.

До речі, проект змін до Конституції не передбачає особливого статусу Донбасу.

Загалом проект окреслює багато змін, сподіваємося, вони підуть на користь Україні, а поки чекаємо розгляду проекту Верховною Радою.

На запитання щодо організації самого заходу і загальних вражень Алла Бабляк за­уважила, що, на жаль, виступу президента прочекали декілька годин.

– Однак це дало нам час краще оглянути будівлю Адміністрації Президента. Найбільше мене вразила чудова фотовиставка, присвячена воїнам антитерористичної операції. Шістнадцять величезних портретів наших патріотів нагадують, що Україна змінилася і назад вороття немає, -­ додала головний редактор «Подолянина».