Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Липня 2015

«ТВОЄ ПРИЗНАЧЕННЯ МАЄ ЗНАЧЕННЯ»

Микола ГОРДІЙЧУКДо останнього ніхто не хотів вірити жахливій звістці, бо сподівалися знову побачити Ніка Своєрідного (відомого під цим сценічним псевдонімом) драйвовим, веселим, на позитиві, з мікрофоном у руках – як ми звикли. Або хоча б просто живим… Проте офіційна інформація невблаганна: 22 липня, підірвавшись на розтяжці, загинув 29-річний кам’янчанин, боєць батальйону спецпризначення МВС «Гарпун» Микола ГОРДІЙЧУК.

Миколу знало майже все місто, та що там місто ­ вся країна. В нього було багато друзів і кохана дівчина, з якою через місяць мав одружитися. Життя хлопця вигравало різномітними барвами: музикант, засновник і лідер гуртів «Своєрідне» та «The DenDi», гуморист команди КВН «Наш Формат», шоумен, пластун, фаховий психолог, журналіст, футболіст, сноубордист, громадський діяч… Скільки він уже зробив за своє життя, а скільки ще міг би зробити!

На захист країни Коля став ще від початку Революції Гідності. Був бійцем 15­ї сотні Самооборони Майдану. В той час разом зі своїм гуртом «The DenDi» випустив патріотичний музичний кліп «Має значення», де є такі рядки:

«Я ­ елемент народу,

що іншим заважає,

Якщо «цей інший» мій народ

ні за що не має.

Коли хтось покриває борг

нашими серцями,

Коли хтось загортає жар

моїми руками,

Таким давно сказав відверте

«До побачення».

Мій народ ­ має значення!».


Звісно, не міг Гордійчук залишатися байдужим і під час війни. Микола народився у родині військових, захоплювався страйк­болом, був інструктором війсь­ково­патріотичного табору плас­тунів «Легіон­12», тож прагнув використовувати досвід на допомогу своїй країні. Від початку військового конфлікту він періодично бував у зоні АТО, хоча й не афішував цього. Згодом добровольцем приєднався до батальйону спецпризначення МВС «Гарпун».

Офіційної інформації щодо подробиць загибелі ще немає. Зі слів Миколиних побратимів, група наших воїнів поверталася з бойового завдання неподалік від Авдіївки і потрапила на розтяжку із забороненою протипіхотною міною. Від її осколків постраждали четверо людей. Серед них ще один кам’янчанин ­ медик групи Павло Білоус, якому пробило легеню. Нині його стан важкий, але лікарі стверджують, що загрози життю вже немає. Ще двоє бійців важко поранені й теж перебувають у лікарні.

Для Миколи Гордійчука цей вибух став фатальним. Він втратив багато крові, й, попри надану першу медичну допомогу, врятувати воїна не змогли. По дорозі до лікарні Колі не стало…

Ми запам’ятаємо Миколу справжнім Героєм, яскравою зіркою, яка згоріла так швидко, але залишила після себе знач­ний слід.

Сьогодні тіло хлопця привезуть до Кам’янця. В суботу з Будинку офіцерів проведемо Колю в останню путь. Години прощання стануть відомі пізніше, тому слідкуйте за повідомленнями в соцмережах і на офіційному сайті міськради.