Четвер, 28 Березня 2024 р.
31 Липня 2015

ІЗ ШЕСТИ ЗЕКІВ-УТІКАЧІВ ОДИН ГУЛЯЄ НА ВОЛІ

Із шести зеків-утікачів один гуляє на воліВесь тиждень на території області тривали спецоперації з пошуку шести в’язнів, які 25 липня під час планового етапування втекли зі спецвагона потяга на станції Скібнево, неподалік від Гречан. Сотні правоохоронців цілодобово прочісували ліси, села і закинуті будинки, залучивши собак, гелікоптери та безпілотники.

Як повідомляє прес­служба МВС, зеки, яких вивели до туалету, напали, обеззброїли конвоїрів і втекли через вікно, прихопивши із собою два табельні пістолети. При цьому поранень зазнали двоє правоохоронців і один зі злочинців. В області відразу ж оголосили план «Сирена» та за тривогою підняли працівників міліції, Нацгвардії, спецпідрозділи «Сокіл» і «Богдан». За фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.393 (втеча з­під варти) та ст.348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці оприлюднили список утікачів, серед яких четверо кам’янчан, а також мешканці Ярмолинців і Чемерівців. Більшість злочинців були заарештовані за крадіжки та грабежі.

­ Мене дивує їхня поведінка, адже ці в’язні засуджені на короткі терміни позбавлення волі. Наразі працюємо всю ніч, для цього маємо тепловізори та інше обладнання для роботи в темряві, ­ одразу прокоментував начальник обласної міліції Микола СЕМЕНИШИН.

Завдяки безперервним пошукам, а також повідомленням від мешканців про підозрілих осіб, правоохоронцям упродовж доби вдалося упіймати чотирьох зловмисників. Один із зеків примудрився заховатися в ставку під жабуринням. Через дві доби в лісі поблизу одного із сіл Ярмолинецького району затримали ще одного в’язня, який був підстрелений під час утечі. На камеру 23­річний ка­м’я­н­чанин зізнався про свій намір добрати­ся до Херсона, а далі переховуватися в Криму.

Після затримання п’ятьох утікачів право­охоронці повідомили, що заколотником ситуації став шостий в’язень, досі не впійманий 37­річний мешканець Чемерівців Роман Гадзіна, який має при собі відібраний у конвоїра пістолет. Чоловік уже був судимий і тепер потрапив за грати за пі­дозрою у хуліганстві, незаконному проникненні до житла й груповому згвалтуванні.

Вчора вранці останній із втікачів, на якого досі «полюють» сотні озброєних правоохоронців, обстріляв блок­пост працівників міліції в Городоцькому районі. На території області введено план «Грім», до пошуків залучено безпілотники. На підмогу вирушили міліціонери з нашого міста і району.

Наразі ж військова прокуратура та обласна міліція з’ясовують, як шести зекам вдалося втекти від озброєних конвоїрів.