П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
9 Жовтня 2015

ЩОБ НЕСЛИ ПЛОДИ МОЛОДІ САДИ

Кам’янеччина має значні переваги, порівняно з іншими районами області, за природно-економічним потенціалом для промислового садівництва.

Під час зустрічі Ігоря Гая з працівниками саду ПП «Водограй Плюс».  Фото Станіслава СТОЯНОВСЬКОГОПрикро, але під час кучмівського «реформування» аграрного сектора практично в усіх сільгосппідприємствах зачахли такі квітучі свого часу подільські сади. І лише останніми роками, завдяки сприянню та підтримці управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, вони почали відроджуватися. Нині в районі вже висаджено та плодоносять понад 300 гектарів молодих і перспективних садів, у яких наразі триває збирання врожаю.

Щедрим цьогоріч він видався для ПП «Водограй Плюс», де керівником є Аурел РОШКО, а головним агрономом – Олександр ГОРБНЯК. Тут, на староушицьких родючих землях, із кожного гектара яблуневих насаджень збирають рекордний за останні роки врожай соковитих плодів.

Днями «Водограй» відвідав начальник агропромислового розвитку районної державної адміністрації Ігор ГАЙ, який під час зустрічі з працівниками саду цікавився не лише вирощеним урожаєм, а й умовами їхньої роботи, оплатою праці. І якщо тут у селян є повне порозуміння з керівником підприємства, то чимало претензій вони висловили на адресу селищної ради, яка не контролює і не впливає на хаотичне і, за їхніми словами, безпідставне підвищення цін на товари першої необхідності у місцевих магазинах, не приділяє належної уваги інфраструктурі населених пунктів, боротьбі з пияцтвом. Жителі Старої Ушиці та Гораївки попросили посадовця посприяти у вирішенні питання розпаювання земель колишнього радгоспу, проблем родин учасників АТО.

Василь ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ.