Середа, 24 Квітня 2024 р.
16 Жовтня 2015

295 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ НА ХАЛЯВУ?

Такого сюрпризу Боніфацій Карлович від своєї благовірної ніколи не чекав. Завжди, коли переступав поріг рідної хати, чув від неї невдоволене бурчання: «Що, знову блукав псячими стежками, аби після роботи разом із приятелями у забігайлівках розслаблятись і сімейні гроші проциндрювати?», «Кажеш, що на нараді затримався? Бреши, та не забріхуйся! По очах бачу. Ану, чортяко, дихни! Так і є. І навіщо я з таким дурисвітом і голодранцем мучуся, віка капарю?».

Цього ж разу Палазя зустріла чоловіка як найдорожчого гостя. Королівський прийом йому влаштувала. Радісно щебечучи, допомогла роздягнутися та роззутися, за стіл, святково накритий, всадила, чарочку хмільної налила. І сама, всівшись поруч, пригубила:

– За твоє здоров’я, коханий мій господарю! Інші чоловіки й нігтя твого не варті, а ти, Боню, все для мене, для сім’ї стараєшся… За тобою, любий, я на край світу ладна піти.

Захмелілий Боніфацій Карлович ніяк не міг второпати, що сталось, і з якого дива дружина співає йому дифірамби. Аж тут благовірна вручила йому солідний конверт:

– Танцюй, Боню! Ти виграв головний приз акції, яку проводить Поштовий клуб «Фортуна», – 295 тисяч гривень!

Глипнув отетерілий чоловік на конверт. А на ньому кругла печатка Поштового клубу з офіційним написом «Фінансова дирекція», поруч із нею штамп «Служба вручення призів», написи «Конфіденційно», «Офіційний лист для переможця», «Термінове повідомлення» та прохання якнайшвидше одержати виграні гроші. То як не затанцюєш з радості?!

Стримувало Боніфація Карловича лише одне. Про Поштовий клуб «Фортуна», який розташований за адресою: ООО, а/с №24, м.Київ, 03300, він вперше чує і про маркетовану акцію, яку він проводить, нічого не знає.

Розпечатав конверт, а там – сто документів. Серед них вітальна телеграма від дирекції, службова записка №184-РС7 від 25 травня 2015 року за підписом керівника Служби із вручення призів Олега Князєва, в якій чорним по білому написано, що його, Боніфація Карловича, визнано переможцем акції, і йому виплатять 295 000 гривень поштовим переказом після одержання документів.

Для того ж, щоб одержати гроші, потрібно лише заповни-ти так звану візу на виплату 295 тис.грн., підтвердити документ етикеткою згоди, відправити їх упродовж 5 днів на адресу клубу, а також квитанцію про оплату товарів, вказаних у каталозі. Серед цих товарів – БАД «Набір для зниження тиску» на суму 399 грн. та супернабір «Користь для здоров’я» (299 грн.).

До речі, заповнений бланк замовлення і квитанція про оплату товарів із запропонованого каталога є основною умовою одержання головного приза. А виплата виграшу гарантується впродовж 48 годин поштовим переказом.

Раділо подружжя, перебувало на сьомому небі:

– Тепер заживемо, як буржуї! Не будемо мати проблем з оплатою тарифів за газ, електроенергію, гарячу воду.

– Тобі, кицюню, – розщедрився господар, – я новеньку шубу куплю!

– І на море, на курорт не завадило б поїхати. Давно обіцяв мені, любий, – зашарілась господиня!

Не встигла сім’я натішитися манною небесною, як листоноша приніс новий лист. Від компанії «Гуд Маркет». У ньому знову дуже приємна новина: «Вчора на засіданні дирекції був підписаний наказ №439-21 «Про забезпечення прав переможця і володаря головного призу – 125 000 гривень – і на одержання його». Тут же й акт на право власності для вручення Боніфацію Карловичу 125 000 грн. за підписом директора компанії «Гуд Маркет» Юрія Бондаренка.

Повідомили власнику головного приза і про те, що буквально позавчора керівнику служби із вручення призів пропонували хабар за умови ануляції прав Боніфація Карловича на виграш та передачі грошей іншій людині. На щастя, керівник служби Сергій Мінін відмовився від пропозиції шахраїв та своєчасно повідомив керівництво компанії про інцидент.

А щоб гарантовано одержати гроші, переможцю акції радили неодмінно замовити товари із пропонованого каталога, оплатити їх вартість, а квитанцію надіслати за адресою: ТОВ «Гуд Маркет», а/с №28, м.Київ, 03300. Зробити це треба не пізніше як за сім днів із моменту одержання листа.

Через декілька днів схвильований Боніфацій Карлович тримав у тремтячих руках ще одне термінове повідомлення з Києва. З книжкового клубу «Сім діамантів». У ньому генеральний менеджер клубу Артемій Вершинін сердечно вітає головного переможця акції з виграшем на суму 75 000 грн. Щоб пришвидшити процедуру одержання грошей, він запропонував якнайшвидше оформити документи й нагадав, що успіх буде гарантований, якщо переможець придбає з поштового каталога книгу «Пожиттєва гарантія багатомільйонних виграшів» за зниженою ціною. Квитанцію про це слід надіслати за адресою: ООО «Книжковий дім «Люкс», а/с №30, м.Київ.

Найбільше ж здивувався Боніфацій Карлович, коли в конверті знайшов і лист від ясновидиці Марії Дюваль, яка саме йому напророчила виграти головний приз акції – 75 000 грн.: «Незважаючи на мої багаточисленні прогнози та допомогу, Ви жодного разу за довгий період не скористалися моїми порадами. Та я продовжила стежити за Вашою ситуацією і, як тільки побачила можливість великого виграшу для Вас, зразу ж звернулася до мого старого друга, генерального менеджера книжкового клубу «Сім діамантів», і він погодився допомогти мені – вніс Ваше ім’я до числа учасників великої грошової акції…».

Боніфацію Карловичу залишилося лише кліпати очима. Бо з Марією Дюваль він ніколи не бачився, і ясновидиця не пропонувала йому своїх послуг.

– Щось тут не те, – засумнівалася Палазя. – Треба оці документи компетентним людям показати, щоб вони порадили, як діяти, чи варто зв’язуватися з організаторами сумнівних акцій з поштового клубу «Фортуна», компанією «Гуд Маркет» і книжковим клубом «Сім діамантів».

Від знайомих довідалася: таких листів у Кам’янці-Подільському вже на пальцях не порахувати. То чи не криється за ними один із способів знаменного комбінатора Остапа Бендера – в надто довірливих людей під приводом вручення призів виманювати кровні гроші?..

Борис УРОДА.