Четвер, 28 Березня 2024 р.
30 Жовтня 2015

ЧОМУ УКРАЇНІ ПОТРІБНА НОВА КОНСТИТУЦІЯ?

Костянтин ТрубчаніновВідповідь на це запитання найкраще знає… 15-річний кам’янчанин. Костянтин ТРУБЧАНІНОВ виборов перше місце за результатами Всеукраїнського конкурсу есе «Чому Україні потрібна нова Конституція?» у своїй віковій категорії.

Оголошення про конкурс, який покликаний надати можливість українській молоді висловити свої думки щодо перспектив України, десятикласник побачив на дошці оголошень у НВК №8, де навчається. Завдяки підбадьорюючим порадам учителя історії та права Тетяни Шевченко, Костя вирішив позмагатися майже з вісьмома сотнями здобувачів перемоги.

І в результаті поважне журі, серед яких були юристи, мовники, українські й американські громадські діячі, політики, визнало міркування кам’янецького школяра про необхідність змін до Конституції найвлучнішими.

Нагороду Костянтину 21 жовтня в колонній залі Київської міської держадміністрації вручав український політик Володимир Стретович, один з авторів тексту Конституції України 1996 року. Сам конкурс організований громадською спілкою «Наше право», яка має на меті підтримку талановитої молоді.

«Зміни до Конституції давно назріли, адже наша держава далеко не така, якою була 24 роки тому, коли вона щойно отримала незалежність. За цей час кардинально змінився соціально-економічний устрій України, відбулися зміни в політичних настроях і симпатіях народу тощо. Перед країною постали нові виклики: сепаратизм, неефективне управління, відсталі технології, корупція. Ці виклики загрожують самому існуванню нашої держави. Нова Конституція або суттєві поправки до її тексту мають дати відповідь на ці виклики», – вважає Костянтин Трубчанінов, який вирішив грошову премію переможця використати на самовдосконалення та вищу освіту.