П'ятница, 29 Березня 2024 р.
13 Листопада 2015

ГАЛАСУВАЛИ, ГОЛОСУВАЛИ І БЕЦА ОБРАЛИ

Борис БЕЦБорис БЕЦ народився 27 січня 1968 р. в Старій Ушиці.

Трудову діяльність розпочав 1983 р. музикантом у Староушицькому «Радгоспробкоопі». Після служби в армії працював у радгоспі «Орджонікідзе», паралельно викладав образотворче мистецтво у Староушицькій школі мистецтв. З 1998­го працював у Держспецгоспі «Старо­ушицький». З 2002 р. керував Староушицьким виробничим управлінням ЖКГ, а з 2006 р. ­ управлінням містобудування, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації.

Освіта: Кам’янець­Подільський будівельний технікум (1987 р.),

К­ПНУ ім.Івана Огієнка (2009 р.), інститут після­дипломної освіти «Львівська політехніка» (2015 р). Дипломи отримав за трьома спеціальностями: «Архітектура будівель і споруд», «Економіка і підприємство», «Цивільне та промислове будівництво».

Разом з дружиною Аллою Бец виховали доньку Вікторію та сина Владислава.

Про першу сесію нової райради, яку несподівано скликали 10 листопада, чимало новообраних депутатів, сільських голів і представників громади дізналися лише напередодні. Такі поспішність і таємничість не лише здивували, але й вивели під стіни райради нечисленну групу протестувальників. До десятої години учасники акції розійшлися, а сесія розпочалася напрочуд спокійно.

Хоча часу на збори було вкрай мало, районні обранці прибули до сесійної зали практично в повному складі (із 36 депутатів зареєструвалися 34). У нових костюмах, в оновленому складі взялися до виконання комусь невідомих, а комусь уже звичних обов’язків.

Під час сесії стало відомо, що в складі депутатського корпусу відбулися зміни. В «Батьківщині» замість оголошеного раніше депутатом Анатолія КРІЛЯ до складу ради ввійшов Ігор ФУРМАН, тому що Анатолій Тихонович 5 листопада відмовився від мандата.

Завданням номер один стало обрання голови районної ради. Претендували на посаду колишній голова Микола ЖОГАН («Батьківщина»), начальник управління агропромислового розвитку Ігор ГАЙ (Аграрна партія України) і начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації Борис БЕЦ («Відродження»).

Якщо Миколу Жогана та Ігоря Гая висували однопартійці, то обрати Бориса Беца запропонував голова РДА Василь СУКАЧ.

– Представники нашої партії категорично проти, щоб головою райради став колишній регіонал Борис Бец, – зазначив депутат від ВО «Свобода» Іван ГРОМИК. – Щодо інших кандидатів ми визначимося шляхом голосування.

Загадкою стало те, чому «свободівці» так і не запропонували власного кандидата на посаду голови райради.

У відповідь голова РДА закликав депутатів не гратися на районному рівні у велику політику і менше дивитися відео з Верховної Ради.

– Я подавав кандидатуру Беца, зважаючи на вміння працювати, а не на партійну приналежність. А він таки вміє і знає, що робити, – зазначив Василь Сукач.

Політичні дискусії вирішило саме голосування – переміг Борис Бец. У першому турі його підтримали 16 депутатів, Миколу Жогана – 11, Ігоря Гая – 4. Троє депутатів кинули до скриньки чисті бюлетені. У другому турі Борис Бец переміг Миколу Жогана з «рахунком» 24:7.

Згодом у коментарі для «Подолянина» новообраний голова райради зазначив, що сьогодні в районі головне – стабільність і консолідація зусиль ради, райдержадміністрації та територіальних громад.

– Розумію, що на новій посаді буде непросто, адже наша держава ввійшла у важкий період реформування, – каже Борис Борисович. – Першочерговим завданням залишається територіальне об’єднання громад. Чимало вже зроблено, але головні реформи ще попереду. Дослухатимемося до кожної пропозиції, кожної сільської ради і разом зробимо все необхідне, щоб не лише формально виконати умови реформи, а й покращити свій побут, інфраструктуру, освіту, культуру та економіку.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.