Четвер, 18 Квітня 2024 р.
20 Листопада 2015

ПЕРША СЕСІЯ: ПРИЙШЛИ ВСІ

Усі 36 новообраних депутатів міської ради сьомого скликання зібралися 18 листо­па­да, аби взяти участь у засіданні першої сесії. Урочистість моменту підкреслювали святкові вбрання, гарні парфуми та натхненні погляди народних обранців.

Сім’я загиблого в зоні АТО Романа Наглюка отримала ключі від нової квартириГімн України, під звуки якого відкривали сесію, цього разу виконали а капела вихованці хору «Журавлик» під керівництвом депутата попереднього скликання Івана Нетечі. До юних голосів хористок деінде приєднувалися і солідні депутатські.

Головним питанням сесії було оголошення результатів виборів міського голови і депутатів міської ради, з якого доповідав голова міської виборчої комісії Руслан ЯРЕМА. З його рук першим отримав посвідчення міського голови Кам’янця-По­дільського Михайло СІМАШКЕВИЧ. Далі під оплески колег усі 36 новообранців отримали свої депутатські мандати. Розпочали вручення з президента депутатського клубу і секретаря міськради попереднього скликання Анатолія КАЧУРОВСЬ­КОГО.

А коли до трибуни по посвідчення підійшла Юлія НАГЛЮК (депутат від «УКРОПУ»), мер міста вручив дружині загиблого в зоні АТО Романа Наглюка ключі від квартири. Пані Юлія подякувала міському голові, народному депутату України Володимиру МЕЛЬНИЧЕНКУ, працівникам департаменту соцзахисту населення, громадській організації учасників АТО та всім небайдужим, хто допомагає родині.

Нагадаємо, що місяць тому ключі від нового житла також отримала родина загиблого кіборга Руслана Коношенка.

Попри очікування на порядок денний сесії не було винесено питання обрання нового секретаря міськради. Натомість депутати прийняли рішення про створення двох робочих груп: із підготовки регламенту міськради та з питання утворення постійних комісій міськради.

Не обійшлося на сесії і без привітань. Із шампанським і квітами завітав керівник сусідньої адмінодиниці – голова райдерж­адміністрації Василь СУКАЧ, із напутніми словами – члени міськ­районного товариства інвалідів на чолі з головою Тамарою СОСНОВСЬКОЮ, а голова громадської організації учасників АТО Павло ВАСИЛЕНКО попросив депутатів не воювати між собою, а зробити так, аби в приміщенні міського парламенту панували мир і співпраця.