П'ятница, 29 Березня 2024 р.
20 Листопада 2015

ЖАГА ДО ЖИТТЯ АЛІНИ МУСІЙ

Аліна МУСІЙХолодні лікарняні стіни, болючі крапельниці та єдине нестерпне бажання одужати… Уже два роки 17-річна Аліна МУСІЙ із Гути-Чугорської бореться із раком. Колись безтурботна і весела студентка сьогодні мусить віднайти у собі надзвичайну силу волі та жагу до життя, аби бути міцнішою за безжальний діагноз. Про Аліну нам розповіла її односельчанка Олеся БИЧОК.

Дівчина народилася в селі, де й провела безтурботне дитинство, бігаючи із подружками та граючи в дочки-матері. Гарно навчалася у місцевій школі, брала участь у різних шкільних заходах, їздила на олімпіади з української мови та літератури, історії України.

– З Аліною дружу з першого класу, – розповів її однокласник Василь Зінчук. – Вона хороша, весела дівчина, яка ніколи не залишить людину в біді. Колись мій брат потрапив до лікарні, то Аліна мене дуже підтримала. Вона – боєць по життю і ніколи не опускає рук.

Після успішного закінчення 8 класу вступила до столичного харчового училища, де навчалася її старша сестра Катруся. Паралельно із опануванням кулінарного мистецтва вчилася у 18 вечірній школі. Як і однолітки, мріяла про атестат, вступ до університету та перспективну роботу. А у вільний від навчання час Аліна брала до рук голку, маленькі намистинки й охайними стібками вишивала картини та ікони. Нині ж улюбленою справою вона змушена займатися, будучи на лікарняному ліжку. Її роботи, яких уже є понад десяток, сповнені вірою, любов’ю та надією. Чимало з них вона подарувала людям, які не залишили її у скрутну хвилину. А коли дівчина одужає, односельці зголосилися організувати виставку її робіт. Наразі всіляко підтримують і допомагають.

Тамуючи біль, закусивши губи, Аліна терпляче переносить крапельниці та уколи, жменями приймає ліки. Вона вже пройшла 10 блоків хіміотерапії та 30 сеансів променевої. Нині лікується у відділенні онкогематології ЖАГА ДО ЖИТТЯ АЛІНИ МУСІЙкиївського «ОХМАТДИТУ» – У грудні 2013 року донька приїхала додому, і я помітила в неї над ключицею гульку, – розповідає мати Аліни Ганна Володимирівна, яка перебуває поряд із донькою. – У Хмельницькому нам встановили діагноз – лімфома Ходжкіна. Простіше кажучи, рак вразив лімфатичну систему. В лікарні ми провели 10 надзвичайно довгих і складних місяців. Хвороба відступила, і Алінка закінчила 11 клас у селі, до київського училища вона вже не повернулася. Успішно склала ЗНО та вступила до нашого національного університету. Але піти на пари завадила хвороба, яка знову дала про себе знати. Професор із Києва Любов ЗАХАРЦЕВА пояснила, що лікування, яке ми проходили, не дасть результату. Допоможе лише аутотрансплантація кісткового мозку – Аліна сама для себе може бути донором.

Таку операцію успішно роблять в Україні. Й хоча вона є безкоштовною, але потрібно близько 10 тисяч доларів на медикаменти та реабілітацію. Наразі односельчани, друзі й рідні збирають гроші на лікування. Руку допомоги простягнули місцеві підприємці, столичні волонтери та всі небайдужі. Але цього замало, бо щотижня родина витрачає десятки тисяч гривень на дорогі медикаменти.

Допомогти Аліні одужати може кожен із нас. Кошти на лікування переказувати на рахунок матері Ганни Володимирівни Мусій: 5167 9872 0259 6751. Телефон мами: 098-594-50-46.