П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
27 Листопада 2015

КОМПЛЕКТАЦІЯ ВЛАДИ

До обрання на посаду секретаря міськради Дмитро Васильянов був заступником міського голови з гуманітарних питаньГоловним результатом другої позачергової сесії міськради, що відбулася 25 листопада, стало обрання секретаря міськради, схвалення кандидатур заступни­ків міського голови і керуючого справами. Також депутати сформували регламент міськ­ради та склад постійних депутатських комісій, затвердили список виконкому і розглянули бюджетні питання. Зареєструвалися на початку сесії 34 депутати.

СЕКРЕТАР І СІМ КОМІСІЙ

Отже, новим секретарем міськради став Дмитро ВАСИЛЬЯНОВ, який був обраний депутатом міськради від «БПП «Солідарність». 21 депутат проголосував «за», троє виступили проти, ще 10 утрималися.

Розгляд питання формування постійно діючих комісій міської ради був доволі напруженим. Робоча група, яка цим займалася, не опрацювала персонального складу комісій, тому на сесії зробили перерву і, так би мовити, «всім світом» доробили недороблене. Ситуація ускладнилася і через те, що, за законом, депутат має право працювати в тій комісії, де захоче. Але чомусь усі захотіли працювати в бюджетній і земельній, решту ж ледь набрали.

– Якраз у бюджетній і земельній комісіях працювати найлегше, – зазначив на сесії міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. – А чому ж мало охочих працювати над медициною і ЖКГ, де очікуються реформи і роботи буде багато?

У результаті в раді таки сформували сім комісій, де працюватимуть по 5 осіб:

– з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, прав людини та законності (голова Наталія САВЧУК, «Радикальна партія Олега Ляшка»);

– з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності (Андрій ГАМАЛІЙ, «Рідне місто»);

– з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг (Олександр БАБЧИНСЬКИЙ, «БПП «Солідарність»);

– з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності (Валерій ГОРДІЙЧУК, «Рідне місто»);

– з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології (Валерій СЛОБОДЯН, «Відродження»);

– з питань освіти, культури, туризму, молоді та спорту (Василь КОБИЛЬНИК, «БПП «Солідарність»);

– з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення (Олег ТКАЧ, ВО «Батьківщина»).

СТАРА-НОВА КОМАНДА

Досвідчена частина владної команди продовжує працювати:  керуючий справами Яна Мельничук, заступник міського голови з комунальних питань Сергій Бабій,  перший заступник міського голови Григорій ГоршуновЩодо команди заступників міського голови, то вона фактично залишилася в поперед­ньому складі, тільки до неї додалися двоє нових бійців. При голосуванні за їх кандидату­ри, ніхто не висловився проти, хіба що утримувалися чи взагалі не голосували.

Першим заступником міського голови став Григорій ГОРШУНОВ (28 голосів «за»), комунальними питаннями продовжить опікуватися Сергій БАБІЙ (24 «за»), на посаді керуючого справами затвердили Яну МЕЛЬНИЧУК (29 «за»), котра 8 місяців виконувала обов’язки керуючого.

Нове поповнення склали Володимир ЮР’ЄВ (29 «за»), який як заступник куриру­ватиме економічний блок, а Вадим САВЧУК (27 «за») займеться гуманітарною сферою.

У СКЛАДІ ВИКОНКОМУ 17 ОСІБ

За традицією щочетверга вранці в адмінбудинку міської ради відбуваються засідання виконкому, на яких приймаються рішення з важливих поточних справ або розглядаються проблеми, які в майбутньому вирішуватимуть і депутати на сесії. Після виборів обрали й новий виконком, затверджений народними обранцями. До його складу, крім міського голови, його заступників, керуючого справами та секретаря міськради, також увійшли:

генеральний директор ПАТ «Гіпсовик» Володимир ПОСТОВИЙ, голова ГО «Учасники АТО» Павло ВАСИЛЕНКО, директор КВЗП «Кам’янець-Подільський» Сергій ЧЕРНЯВСЬКИЙ, начальник Кам’янець-Подільського гарнізону Володимир РОДІКОВ, голова міської ради ветеранів Леонтій РОГАЛЬ, голова правління ОСББ «Моноліт-55» Ігор ГРИГОРЕНКО, мерчандайзер ПП «Струм» Євгеній ОБОДОВСЬКИЙ, головний лікар бюджетної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Олександр ЧЕРНЕЦЬ, директор ПАТ «Розбуд» Олександр БРОДОВСЬКИЙ, підприємець Дмитро НОВІКОВ.

РЕГЛАМЕНТ: НЕМАЄ МЕЖІ ВДОСКОНАЛЕННЮ

Правила місцевого парламенту визначаються регламентом міської ради. Саме із затвердження цього документу фактично й розпочалася сесія міської ради. За основу взяли регламент ради попереднього скликання, а ось деякі правки, які внесла робоча група, можна назвати вдосконаленням українського законодавства.

До прикладу, в законі, що регламентує роботу засобів масової інформації, права журналіста (серед яких і відвідування органів місцевого самоврядування) підтверджує лише посвідчення, видане ЗМІ. А ось наша міськрада вирішила зобов’язати акредитованих журналістів ходити на засідання сесій з бейджиками. Щоправда, так і не зрозуміло, як каратимуть у разі порушень.

Або взяти Закон України «Про доступ до публічної інформації», який гарантує право громадян відвідувати засідання колегіальних суб’єктів владних повноважень. В регламенті нової ради дописали, що громадяни можуть бути присутні «при розгляді питань, що їх стосуються, також громадяни, які одержали запрошення».

Як і попереднє скликання, новообрані депутати відмовилися від інтернет-трансляцій засідання сесій, і в регламент ця норма не увійшла.


 

Нові обличчя у владній команді: Вадим Савчук, Володимир Юр’єв

Володимир Юр’єв народився 2 листопада 1975 р. в Кам’янці­Подільському. 1992 р. закінчив Голосківську середню школу. Протягом 1993­1995 рр. служив у лавах Збройних сил України. 2004 р. закінчив Київський університет туризму, економіки і права за спе­ціальністю «Правознавство».

До призначення 12 років працював на посаді генерального директора ТОВ «Український кристал». Депутат міськради поперед­нього скликання.

2015 р. нагороджений відзнакою міської ради «Честь і шана».

Одружений, виховує трьох синів.



Вадим Савчук народився 15 червня 1980 р. в Кам’янці­Подільському. Навчався в 14­й школі. У ПДАТА навчався за спеціальністю «Менеджмент організації», а 2012 р., після закінчення «Міжрегіональної фінансово­юридичної академії», здобув і вищу юридичну освіту.
Кандидат економічних наук. З 2002 р. працював викладачем у Кам’янець­По­діль­сь­кому НУ ДПСУ. Протягом 2003­2006 рр. працював у податковій міліції. З 2007 р. ­ завідувач Кам’янець­Подільського відділення Київського фінансово­економічного коледжу НУДПСУ.

Одружений. Виховує сина та доньку.