П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
22 Січня 2016

КУЛІ БОЙОВИКІВ ТРАВМУВАЛИ ЗЕМЛЯКА

Олександр ПОПОВМайже два роки кам’янчанин Олександр ПОПОВ зі зброєю в руках відстоює цілісність і незалежність України на сході. Сьогодні 34-річний чоловік із позивним «Друг Дракон» потребує нашої із вами підтримки.

Саме на Різдво під час проведення розвідувальної операції Олександр зазнав кульових поранень у спину та ногу. Бойові товариші несли його на собі півтора кілометра понад три години, водночас відстрілюючись від терористів і надаючи «Другу Дракону» першу медичну допомогу. У важкому стані кам’янчанин потрапив до Дніпропетровської лікарні ім.Мечникова – він втратив багато крові та переохолодився…

Олександр Попов народився і виріс у Кам’янці-Подільському. Закінчив ЗОШ №17. Навчався в коледжі ПДАТУ. Вищу освіту за спеціальністю «Інженер-механік» здобув у ПДАТУ. Служив у Збройних силах України. Коли в Україні розпочалася неоголошена війна, залишив удома на друзів і сусідів стареньку 86-річну бабусю й пішов воювати: спочатку в складі розвідувально-диверсійного батальйону по боротьбі з тероризмом «Дніпро-2» «Правого сектору», згодом – батальйону «Азов», а з осені 2014 р. – «Добровольчого українського корпусу». Виконував різні завдання на Луганщині та Донеччині, доки в нього не влучили кулі ворога.

– Біля селища Старомихайлівка розвідгрупа у складі п’яти осіб пішла на завдання, – розповів «Подолянину» Олександр. – Це була планова розвідка. Через поле перейшли до сусідньої лісопосадки і вирушили в напрямку ворожих позицій. Я виконував обов’язки командира групи і йшов попереду. Коли підійшли до ворога, він нас помітив – і зав’язався бій. Довелося відкрити вогонь. Коли відходили, мене поранили в спину і ногу. Нині почуваюся краще. Кулю, що застрягла в нозі, хірурги витягнули. Рани поки що не зашивають, бо вони гнояться. Також через переохолодження маю проблеми із пальцями на руках.

Олександра Попова в лікарні навідують волонтери, друзі, бойові товариші. Наразі вони приносять йому все необхідне: ліки, одяг, продукти харчування тощо. А вдома на єдиного та люблячого внука чекає бабуся, яка нічого не знає про його поранення.

Попереду на хлопця чекає тривалий і недешевий курс реабілітації, бо поранену ногу треба розходжувати й масажувати.

Допомогти бійцю швидше стати на ноги може кожен із нас, переказавши кошти на картку Приватбанку: 5168 7423 4198 5830. Телефон Олександра: 098-788-63-36.