П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
29 Січня 2016

«НІГИНСЬКИЙ КАР’ЄР» ЗНОВУ ЙДЕ ДО СУДУ

«НІГИНСЬКИЙ КАР’ЄР» ЗНОВУ ЙДЕ ДО СУДУПристрасті на державному підприємстві «Нігинський кар’єр» не вщухають. Не встигли працівники потішитися рішенням Летичівського райсуду про поновлення на посаді директора підприємства Миколи ТКАЧА, як знову змушені звертатися до Феміди. Цього разу скаржитимуться на бездіяльність державного реєстратора, яка відмовляється вносити зміни про директора до Єдиного державного реєстру. Терпець у робітників увірвався – і 27 січня по пояснення вони вирушили до офісу держслужбовця.

– Рішення суду про поновлення Миколи Ткача на посаді директора підлягає негайному виконанню, -­ каже в.о. начальника юридичного відділу ДП «Нігинський кар’єр» Владислав РЕВА. -­ Але державний реєстратор відмовляється вносити дані до реєстру. Відповідно до статті 25 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб­підприємців і громадських формувань», державна реєстрація може здійснюватися на підставі судових рішень.

Правда, державний реєстратор Алла ШЕВЧУК каже, що діє в рамках законодавства.

– Мені надали документи щодо зміни директора, але не в повному обсязі, – ­аргументує вона. -­ В судовому ж рішенні не вказано, що державний реєстратор має вчиняти будь­які дії. Поновити керівника на посаді та здійс­нити реєстрацію можна за наказом Мінагропромполітики або рішенням адміністративного суду, де буде вказано внести відомості до ЄДР. Наразі я своє рішення не можу відмінити, бо не маю підстав провести реєстрацію. Дії державного реєстратора ви можете оскаржувати в судовому порядку.

Чекати наказу від міністерства, яке, власне, й ініціювало кадрову пертурбацію, на думку працівників, ­ марна справа. А звістка про ще одну судову тяганину викликала неабиякий ажіотаж у колективі.

– Ви кажете подавати до суду, але на розгляд справи потрібен час, -­ обурювалися працівники. -­ Підприємство стоїть уже другий місяць, а 250 робітників сидять без зарплати й не мають що дати дітям до школи.

– А в цей час під стінами «Нігинського кар’єру» по продукцію вишикувалися в чергу покупці, готові укласти контракти та сплатити гроші, щоб ми розрахувалися з працівниками та постачальниками, -­ зазначив Влади­слав Рева.

Боротьба за поновлення на посаді триває. Вчора Микола Ткач подав позовну заяву до адміністративного суду на бездіяльність Кам’янець­Подільського державного реєстратора. По підтримку представники колективу вирушили до Хмельницького на зустріч із першим заступником голо­ви ОДА Василем ПРОЦЮКОМ і начальником управління юстиції області Віктором ХУДНЯКОМ. Керманичі пообіцяли вжити заходів, аби знизити соціальну напругу та відновити роботу підприємства.