Четвер, 25 Квітня 2024 р.
29 Січня 2016

ЯК МЕР ВПИСАВСЯ В «НАШ ФОРМАТ» І ПРО ОДЕСЬКІ БАТАЛІЇ

"Наш формат"Наразі кам’янецькі коміки намагаються пробитися на екрани телевізорів в Одесі, але перед поїздкою «потренувалися» на кам’янчанах. І не самі – а разом із міським головою Михайлом Сімашкевичем. 

Концерт команди «Наш Формат», який відбув

ся 20 січня в РЦКМ «Розмай», можна було б назвати традиційним (різноманітні гумористичні рубрики «форматівців», розбавлені виступом збірної К-ПНУ ім.Івана Огієнка та музикою гурту «Бекінгем»), якби не одна родзинка. Несподівано на сцені з’явився Михайло Сімашкевич, причому не як міський голова, а як актор, що грає Сімашкевича, котрий вийшов у народ. Його співрозмовник (роль виконував Володимир Черняк), буцімто не впізнаючи мера, запитував: «Ану припідніміть картуза! Ви точно не Олександр Турчинов? А схожий…». Різні жарти лунали на теми, які хвилюють кам’янчан. 

Щоправда, відігравши сценку (причому дуже природно), мер уже по-серйозному звернувся до присутніх і подарував команді «Наш Формат» від себе та нардепа Володимира Мельниченка 10 тис.грн. для поїздки на гумористичний фестиваль до Одеси. 

– Виступ міського голови – це ваша чи його ініціатива? – запитуємо в капітана «Нашого Формату» Володимира Черняка. – Як проводили репетиції? 

ЯК МЕР ВПИСАВСЯ В «НАШ ФОРМАТ» І ПРО ОДЕСЬКІ БАТАЛІЇ– Це була наша пропозиція, але Михайло Євстафійович відразу на неї погодився. Через зайнятість міського голови, ми провели з ним тільки дві репетиції в приміщенні міської ради. 

– Чи немає у Вас бажання і далі «витягувати» на гумористичну сцену різних кам’янецьких керівників? Наприклад, голову райдержадміністрації Василя Сукача, тим більше, що він колишній КВНщик… 

– Якщо чесно, то ми про це не думали, але ідея чудова. 

Вже через декілька днів після концерту кам’янецькі гумористи вирушили до Одеси боротися за участь у телешоу «Ліга сміху». 

– Коли ми приїхали, Одесу задуло снігом. Поки чекали поселення в квартиру, допомогли виштовхати із заметів три машини. А ще ходили на море… Холодне! – розповідає Володимир Черняк у притаманній йому манері, коли між серйозними словами неодмінно мають «втиснутися» жарти. – Але загалом в Одесі все пройшло дуже круто. Було багато знайомств, корисних для кар’єрного росту. От вмовили акторів телепроекту «Країна У» Рустема Емірсалієва та Дмитра Голубєва вести весілля в гравця нашої команди Андрія Іванова. Тому кошти від наступних п’яти концертів, мабуть, підуть на гонорар хлопцям. 

Всього на участь у конкурсі зареєструвалися близько 300 колективів з усієї України (серед яких і досить відомі команди). Щоправда, виступили 230. Кам’янець-Подільський, крім «Нашого Формату», також представляли збірна К-ПНУ ім.Івана Огієнка та Володимир Гула («Турбо-гуцул»). Утім двом останнім не вдалося подолати перший етап відбору. А от «Наш Формат» очікувано вийшов у другий етап. Це результат не лише природного таланту гравців, але й ретельних тренувань. 

– При підготовці репетиція проводиться над кожним рухом, аби гра виглядала максимально природ- 

ною, – каже Черняк. – Продюсер шоу Андрій Чивурін сказав, що все добре, претензій до наших виступів немає. 

Загалом у другий тур вийшли 45 команд, у тому числі знайомі кам’янецькому глядачу хмельницькі команди «Отдыхаем вместе» та «Ми з 90-их». Із них 20 обраних колективів виступлять на гала-концерті, який відбудеться 

30 січня. За словами головного продюсера Андрія Чивуріна, цього сезону до телевізійної «Ліги сміху» пройдуть 14 найкращих команд. 

А також збільшиться кількість зіркових тренерів – до шоу долучиться Ольга Полякова.