П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
5 Лютого 2016

ТРАНСПОРТНІ НОВОВВЕДЕННЯ

Комунальний транспорт оновив графіки руху, і пільговики зможуть безкоштовно їздити на ньому в будь-який час, а не у визначені години, як було раніше. Ще однією новинкою міських перевезень стануть нічні маршрути, які після 10-денного тестування вирішили узаконити.

Про все це на брифінгу 1 лютого детально розповідав заступник міського голови Сергій БАБІЙ.

УНОЧІ – ВДВІЧІ ДОРОЖЧЕ

ТРАНСПОРТНІ НОВОВВЕДЕННЯЗ 9 лютого в Кам’янці запроваджуються нічні маршрутні перевезення з 22.00 до 24.00 на маршрутах №№1, 4 та 6. Ціна проїзду – 7 грн.

Пілотні обстеження довели: всупереч думці, що вночі маршрутки не потрібні, в місті є багато людей, які користуються їхніми послугами після 22.00. Для чистоти експерименту влада запросила самих кам’янчан обліковувати нічних пасажирів.

– У результаті з’ясували, що за десять ночей (з 22.00 до 01.00) по два автомобілі на маршрутах №№1, 4 та 6 здійснили всього 148 рейсів і перевезли 2024 кам’янчан, – розповідає Сергій Віталійович. – Найбільш привабливим став час із 22.00 до 23.00. Далі щогодини пасажирів меншало.

З 9 лютого розпочнеться технологічна накатка, що триватиме впродовж двох місяців, паралельно збиратимуться пропозиції від жителів щодо зупинок і корегування часу прибуття маршрутки. Час нічних перевезень триватиме з 22.00 до 24.00 за тією ж умовою – по два автомобілі на тих же трьох маршрутах, які вирушатимуть кожні півгодини.

Щодо питання про доїзд до залізничного вокзалу в години прибуття потяга заступник мера пояснив:

Графік руху автобусів– Коли під час експерименту маршрутка №6 заїжджала на залізничний вокзал, її послугами скористалися лише декілька людей. Утім поки ми залишаємо цей рейс, але якщо ситуація не поліпшиться, доведеться його відмінити. Адже це приватні перевізники, а не комунальний транспорт.

ДЛЯ ПІЛЬГОВИКІВ ЗНЯЛИ ОБМЕЖЕННЯ В ЧАСІ

З 1 лютого в місті запрацювали нові графіки руху пасажирських перевезень на комунальному транспорті.

– Як ви знаєте, держава у бюджеті не заклала коштів на пільгові перевезення, але при цьому і не відмінила їх, – розповідає Сергій Бабій. – Тож фінансові проблеми лягли на плечі міських рад. У Кам’янці-Подільському є 24 тисячі пільговиків, тому на одній із сесій з бюджету було виділено 960 тисяч на пільгові перевезення. Цієї суми поки що вистачить на 8 місяців.

Зважаючи на те, що ми розраховували витрати на один день (а це 5 тисяч гривень), уже зникає необхідність робити пільгові «коридори». Пільговики зможуть їздити безкоштовно впродовж усієї роботи комунального транспорту.