П'ятница, 29 Березня 2024 р.
4 Березня 2016

НА ЖІНОК ДИВІТЬСЯ В ГАЛЕРЕЇ

8 БЕРЕЗНЯ КВІТКОВИЙ РИНОК

НАПЕРЕДОДНІ 8 БЕРЕЗНЯ КВІТКОВИЙ РИНОК У ЦЕНТРІ МІСТА 

ПЕРЕТВОРИВСЯ НА ТЮЛЬПАНОВИЙ, А КАМ’ЯНЧАНКИ-КВІТНИКАРКИ ВЗЯЛИСЯ ЗА ЗВИЧНУ ДЛЯ СЕБЕ РОБОТУ – ДАРУВАТИ МІСТЯНАМ 

КОЛЬОРОВІ ЕМОЦІЇ, ТЕПЛІ ПОЧУТТЯ І ГАРНИЙ ВЕСНЯНИЙ НАСТРІЙ!


НА ЖІНОК ДИВІТЬСЯ В ГАЛЕРЕЇ

НА ЖІНОК ДИВІТЬСЯ В ГАЛЕРЕЇУ Галереї мистецтв у перший день весни відкрилася виставка живописних полотен із фондів історичного музею-заповідника «Образ жінки на тлі століть».

Жіночі портрети розмістили у двох залах. Серед них вирізняються зображення вельможних дам невідомого авторства та соцреалістичні порт­рети. Представлені картини В’ячеслава Розвадовського, Павла Козіна та Ігоря Юр’єва, Дмит­ра Жудіна та його дочки Ольги.

– Можливо, 8 Березня нині вже менше відзна­чається, але воно залишилося у нас глибоко в душі. Після зими ми прагнемо надії на краще, тому й виник­ла ідея виставки саме жіночого портрета, – розповідає завідувач художнього відділення галереї Алла Ковальчук. – А оскільки маємо величезні живописні фонди, тому вирішили показати портрети з ХVIII століття до середини ХХ.

Маємо багато портретів невідомих авторів, адже колекцію цих картин почав формувати ще Юхим Сіцінський наприкінці ХІХ століття, коли засновувався наш музей. На виставці домінують картини Дмитра та Ольги Жудіних, які довгий час проживали в нашому місті. Свого часу Микола Жудін передав нашому музею 900 робіт батька і сестри. Серед них пейзажі, натюрморти і велика кількість портретів.

Презентація виставки супроводжувалася музичними виступами та живими «експонатами» – дівчатами у пишному одязі давніх зразків, котрі також привертали увагу численних відвідувачів.