Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
5 Серпня 2016

«СЛУЖУ НАРОДУ УКРАЇНИ!»

З такими словами 30 липня майже дві сотні майбутніх молодших лейтенантів урочисто складали військову присягу.

Перший офіцерський вальс

Випускники кафедри військової підготовки Кам’янець-Подільського національного університету ім.Івана Огієнка успішно закінчили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу і зі зброєю в руках, біля Державного прапора, перед наставниками і в присутності рідних дали персональну клятву вірності народові України.

– За час навчання на кафедрі ви виховали в собі високі моральні якості, змужніли, набули певного військового досвіду і навичок, загартувалися фізично, навчилися мужньо переносити всі випробування, стали справжніми фахівцями інженерної справи, – зазначив у вітальному слові начальник військової кафедри полковник Євген БРИЖАТИЙ.

За словами Євгена Івановича, цьогорічні випускники навчалися за програмами, зміненими з урахуванням досвіду застосування інженерних підрозділів ЗСУ в зоні АТО. Вперше за попередні 4 років заключний польовий збір було проведено на полігоні, і майбутні офіцери мали можливості вдосконалити свої навички. Багато хто з них планує пов’язати подальше життя зі службою в Збройних силах, СБУ або інших силових структурах держави.

Начальник кафедри полковник Євген Брижатий вітає випускникаНа урочистості з нагоди складання військової присяги з грамотами і вітаннями завітали представники міської та районної влади.

Зокрема, секретарю міської ради Дмитру ВАСИЛЬЯНОВУ пощастило слухати слова присяги від 17 дівчат – перших випускниць кафедри. Їхній стрункий підрозділ, із вплетеними у волосся синьо-жовтими стрічками, завершував урочистий марш особового складу кафедри.

А перед маршем молитву благословення воїнів прочитав і освятив випускників настоятель храму Іоанна Богослова УПЦ КП протоієрей ЮРІЙ.

Завершилося свято традиційним запуском у небо символічного лейтенантського погона та першим офіцерським вальсом, на який студенти запрошували батьків, матерів, наречених і викладачів.