Субота, 20 Квітня 2024 р.
8 Квітня 2016

ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ ОЧИМА ДІТЕЙ

29-30 березня під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО в столиці проводилася XVII Всеукраїнська конференція учнів асоційованих шкіл ЮНЕСКО «Українсько-європейські ініціативи в освітньому просторі: ціннісна парадигма». Наше місто представляли десятикласники СЗОШ №1 Олександр Шиманський та Артем Астаф’єв (їхній наставник – учитель німецької мови, керівник клубу «Друзі ЮНЕСКО» Катерина Гуськова).

ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ ОЧИМА ДІТЕЙУ конференції взяли участь представники більше як 50 навчальних закладів України. Учні звичайних українських шкіл отримали можливість запропонувати власні шляхи прискорення євроінтеграційних процесів.

– Олександр Шиманський презентував ви-ступ команди на тему «Феномен свободи: історична трансформація та багатоаспектність розуміння свободи та свободи вибору в освіті», – повідомила Катерина Гуськова. – Його доповідь організатори визнали однією з найкращих, за що хлопця нагородили дипломом за творчий підхід, розробку оригінальних ідей, інноваційні погляди та креативність у вирішенні проблем сучасної України та книгою «Україна Incognita».

У практичній частині засідання Артем Астаф’єв презентував роботу команди на вернісажі каліграм «Я українець, я – європеєць». За спонсорську допомогу в організації нашої поїздки дуже вдячні колишньому випускнику нашої школи, головному лікарю Центру ПМСД Олександру Чернецю.

Також наукову статтю наших юних науковців включили до «Збірника наукових статей, матеріалів регіональних практик та творчих поглядів учнів 2016 р.».

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.