Четвер, 25 Квітня 2024 р.
8 Квітня 2016

БЕНТЕЖНИЙ «КОСИНЕЦЬ»

Підготовка до будівництва багатоповерхівки на розі вул.Васильєва та Нігинського шосе не перестає бентежити мешканців сусідніх будинків.

Про скарги щодо вирубування дерев на місці будівництва «Подолянин» уже писав 11 та 25 березня ц.р. Але в листі до нашої редакції з підписами жителів мікрорайону Жовтневого йшлося і про іншу проблему: «Втиснути в цей «косинець» десятиповерхівку з порушенням санітарно-будівельних норм – злочин. Сусідам цей будинок заступатиме світло».

– Це місце призначене для багатоповерхового житлового будівництва ще згідно з проектом детального планування міста 1973 року. Тож тут можна будувати, – коментує директор департаменту містобудування та архітектури міськради Ігор Пиріжок. – Підприємство взяло ділянку в оренду на період будівництва. А от відповідальність за санітарні та протипожежні норми несе проектна організація.

Проектуванням цього об’єкта займається Хмельницький ПІ КП «Цивільпромбуд», тож по коментар ми звернулися до головного інженера проектів Василя Сарканича.

– Ми несемо відповідальність за свої проекти, тому ретельно перевіряємо, чи немає порушень, – розповідає він. – Новобудова не заважатиме найближчому будинку, бо відстань між ними – 31 метр (при мінімально необхідній 20 метрів). Крім того, має відповідати санітарним вимогам і орієнтація будинку. Ми розробили проект лише на підготовчі роботи (замовлення на проект будинку ще немає). Вважаю, що рішення забудови правильне,

це поповнення бюджету міста. А для дозвілля мешканців поруч на вул.Васильєва є просторий парк відпочинку.