П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
8 Квітня 2016

УКРАЇНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ!

Кожен справжній чоловік має вчитися володіти зброєю та вміти захищати рідну державу.

Сергій НечайЗ таким переконанням у вересні 2014 р. я вступив на перший курс військової кафедри Кам’янець-Подільського національного університету ім.Івана Огієнка.

Отже, використав унікальну можливість поєднати навчання в університеті з паралельним проходженням повної програми підготовки офіцерів запасу, аби врешті здобути і вищу освіту, і первинне військове офіцерське звання.

Приємно було на кафедрі зустріти однодумців – хлопців, які мають бажання навчатись військовій справі, щоб, у разі потреби, вміло й ефективно захищати Батьківщину від посягань агресора. І, до речі, не тільки хлопців – наразі студентами кафедри є понад 80 осіб прекрасної статі. А з минулого року на кафедру можуть вступати не лише студенти, а й усі співвітчизники віком до 38 років, які мають або здобувають освітній рівень не нижче як бакалавр незалежно від форми навчання. До речі, нещодавно з’явилася можливість навчатися на кафедрі за кошти Державного бюджету, уклавши контракт із Міністерством оборони України, а також термін навчання скорочено до 2 років.

Під керівництвом наставників ми разом опановуємо військову справу в добре обладнаних навчальних корпусах на території колишнього інженерного інституту. Всі засвоєні теоретичні знання відточуємо на навчальному полігоні.

Викладацький склад кафедри, яку сьогодні очолює полковник Євген Брижатий, надзвичайно високого професійного рівня. Всі викладачі перебувать у званні підполковника або полковника, значна частина з них – кандидати технічних або військових наук. Майже кожен має досвід участі в бойових діях у справжній війні чи миротворчих операціях ЗСУ. Але для нас ще надзвичайно важливим є їхнє доброзичливе і по-справжньому батьківське ставлення до студентів.

Я – майбутній сапер. І тепер, коли дивлюся репортажі із зони АТО, по-іншому можу оцінити мінну обстановку, розумію, що таке міни-сюрпризи й міни-пастки, різного роду розтяжки, бо це все мені знайоме із планових занять на кафедрі.

Сьогодні я вмію діяти в складних умовах бойової обстановки та приймати рішення в екстремальних ситуаціях. Ознайомився із військовою інженерною технікою, стрілецькою зброєю, їхньою будовою та методами застосування.

Отримавши звання «молодшого лейтенанта», я можу працевлаштуватися не лише в ЗСУ, але й у будь-яку іншу силову структуру нашої держави. Тут уже кому що до душі. А ще краще – поєднати свою професію, фахівцем у якій ви станете після закінчення нашого з вами університету, з військовим званням, яке отримаєте після закінчення військової кафедри.

УКРАЇНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ!У липні цього року, коли ми складатимемо присягу на вірність українському народові, поряд зі мною стоятимуть ще декілька сотень таких же юнаків, як і я. Це добре, коли країна має так багато патріотів, охочих навчатися на військовій кафедрі в такий важкий час.

Ми зможемо її захистити, адже, крім спеціальності, на кафедрі я навчився товариськості, колективізму, взаємоповазі та взаємовиручці, організованості, відповідальності за доручену справу, самодисципліні та розвинув лідерські здібності.

Тому запрошую всіх на навчання на кафедру військової підготовки Кам’янець-Подільського національного університету ім.Івана Огієнка. Раджу займатися спортом, добре навчатися і якнайкраще влаштовувати своє майбутнє й майбутнє нашої країни. Адже все починається з малого.

Цього року з травня до вересня кафедра військової підготовки К-ПНУ ім.Івана Огієнка знову гостинно відчинить двері абітурієнтам. Робіть свій вибір, дорогі друзі! Хай вам щастить!

Сергій НЕЧАЙ, 21 рік, студент К-ПНУ ім.Івана Огієнка, 

IV курс фізико-математичного факультету.

Ліцензія МОНУ серії АЕ №527652 від 24.11.2014 р.