П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
13 Травня 2016

СТАРЕ МІСТО, КАВА І ВЕЛОСИПЕД…

Під час цьогорічного святкування Дня Перемоги незвична кав’ярня на велосипеді з назвою «Coffee-bike» безкоштовно пригощала ветеранів кавою. Таким чином сивочолим захисникам подякували за мирне небо та вільну Україну…

СТАРЕ МІСТО, КАВА І ВЕЛОСИПЕД...Чотири місяці тому кам’янчанин Дмитро ВЛАСЮК разом із батьком змайстрували велосипед, що готує каву, чай і фреші, неабияк здивувавши цим не лише вибагливих туристів, але й кам’янчан, які, здавалося б, уже давно звикли до всіляких цікавинок, особливо, якщо вони стосуються такого поширеного і багатьом улюбленого напою, як кава. Ми вже давно п’ємо її в сучасних затишних кав’ярнях, пили і з величезної турки, маємо навіть цілий кавовий фестиваль.

Ідею хлопець запозичив у Німеччині й сьогодні активно втілює у рідному місті. Хоча за освітою Дмитро інженер біосистем, закінчує Національний університет біоресурсів і природокористування, проте велокав’ярня для нього на першому місці.

– Під час цьогорічного відкриття туристичного сезону відбулося відкриття нашої екокав’ярні на колесах «Coffee-bike», – розповідає хлопець. – ЇЇ головний напрямок – смачна кава. Але сьогодні просто її варити не цікаво. Треба виділятися, зацікавлювати клієнтів. Ми ж заманюємо їх велосипедом. А щоб люди прийшли знову, обираємо смачну і якісну каву. Купуємо її в італійській приватній кав’ярні, там є своя жаровня. Вона не брендова, виготовляється в невеликих масштабах, проте її смак захоплює.

СТАРЕ МІСТО, КАВА І ВЕЛОСИПЕД...Побачити диво-кав’ярню, скуштувати за лояльною ціною різні види кави, чаю, какао та фрешів кам’янчани й гості міста можуть на головній площі Старого міста. Конструкція виготовлена переважно з дерева, а всередині триколісного байку вмонтовані резервуари з водою і апарат, що готує каву та фреші.

– В ідеалі я мав би їздити містом і продавати напої. На жаль, наші дороги цього не дозволяють, – каже Дмитро Власюк. – Наш велосипед позиціонується, як екопроект, тому міська влада підтримала нас і дозволила торгівлю в Старому місті. Ми ж плануємо створити мережу велокав’ярень, думаємо, що наступна буде у центрі міста.

Особливу увагу приділяємо декору та деталям – орієнтуємося на ретро-стиль. Прагнемо виділятися в усьому, навіть стаканами. На них зображений наш логотип і мудрі афоризми. Тексти цитат змінюємо щодня, підбираємо їх так, аби людина прочитала і задумалась.

До речі, у своєму логотипі кам’янчанину вдалося поєднати і Старе місто, і каву, і велосипед.