П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
13 Травня 2016

ПІДКОРЕННЯ ВЕРШИН БЛАГОДІЙНОСТІ

Напередодні Великодня до редакції «Подолянина» завітав український спортивний тележурналіст Валентин Щербачов. Читачі нашої газети дізналися більше про відомого коментатора, журналіста і мандрівника з інтерв’ю, опублікованого 18 грудня 2015 р. (доступне на сайті «Подолянина»).

У спорткомплексі «Епіцентр». Валентин Щербачов  і Сергій Ісаєнко в центріА своєрідним містком між колегами став Благодійний фонд «МіСт» ім.Михайла Савенка, на запрошення керівництва якого Валентин Васильович уже вкотре приїжджає до Кам’янця, аби долучитися до шляхетної справи благодійності.

Цього разу президент БФ «МіСт» Сергій Ісаєнко привіз велику «вантажівку добра», яка у передпасхальні дні промандрувала дитячими і спортивними закладами Хмельниччини.

Символічним став візит президента БФ «МіСт» і спортивного журналіста до кам’янецького спорткомплексу «Епіцентр», який, завдяки благодійникам, поповнився п’ятьма комплектами металевих гімнастичних шведських стінок із навісним обладнанням.

– Дбайливий керівник спорткомплексу Вадим Рудяк на початку весни звернувся до мене з проханням зробити для спорткомплексу гімнастичні стінки, враховуючи те, що там тренуються вихованці «Славутинки» та військового ліцею, якими опікується наш фонд, – розповідає Сергій Миколайович.

При виготовленні цього спортивного обладнання благодійникам довелося враховувати й те, що на базі спорткомплексу тренується Національна збірна України з важкої атлетики, спортсмени якої мають потужну фізичну форму. Саме вони із тренерами після випробування сигнального зразка вносили свої побажання, аби обладнання було і зручним, і функціональним, і надійним.

– На мій погляд, це чудовий приклад співпраці без будь-якої політичної чи іншої складової, коли одна людина побудувала для міста спорткомплекс, а інша просто підтримала гарну справу, – продовжує Сергій Ісаєнко. – І саме цього, вважаю, не вистачає сьогодні Україні – взаємодії різних людей, спрямованої виключно на покращення життя в нашій державі, тим більше – коли мова йде про дітей.

Загалом у «вантажівці добра» помістилося різного добра на суму 300 тис.грн. Великодні подарунки від БФ «МіСт» (офіційний сайт – bf-mist.org.ua) у Кам’янці отримали група притулку ДНЗ №17 «Світлячок» (шафки для одягу, лавочки і велику гардеробну шафу), військовий ліцей (металеві двох’ярусні ліжка для 40 ліцеїстів і приліжкові тумби), «Славутинка» (металеві двох’ярусні ліжка для 30 майбутніх першачків), мотобольний клуб «Поділля» отримав мотоцикл «Хонда» та комплект гімнастичної спортивної стінки з навісним обладнанням.

Вже традиційно спільно з фондом «Україна – 3000» «Міст» передає дітлахам книжки. Цього разу – на суму 11 тис.грн.

Після доставки великодніх сюрпризів «вантажівка добра» повернулася до Києва, а благодійники отримали у ці світлі дні, напевно, найцінніші у світі подарунки – щирі слова вдячності й теплі усмішки своїх підопічних.

Валентину Щербачову персонально головний редактор «Подолянина» Алла Бабляк подарувала книгу «Ми пишемо історію», видану колективом редакції до 20-річчя газети. В свою чергу Валентин Васильович залишив колегам на добру згадку про зустріч фото однієї зі своїх мандрівок з автографом. До речі, травневі свята 70-річний Валентин Щербачов запланував провести в Гімалаях, де самостійно має підкорити вершину в 6100 метрів і офіційно задокументувати, що вона названа на честь нескореної Надії Савченко.