Четвер, 25 Квітня 2024 р.
3 Червня 2016

КАМ’ЯНЕЦЬ – У «ТВОЇЙ КРАЇНІ»

Наше місто долучилося до Всеукраїнського проекту «Твоя країна» і 28-29 травня організувало перший вікенд для молодих людей із різних регіонів України, які проявили бажання отримати незабутні враження в Кам’янці-Подільському.

КАМ’ЯНЕЦЬ - У «ТВОЇЙ КРАЇНІ»Надихнути молодь на подорожі українськими містами, спілкування й пізнання нових населених пунктів, причому не лише великих і розкручених на туристичній мапі країни – така головна мета соціального проекту. Два роки тому його ініціатором стала Всеукраїнська молодіжна громадська організація ФРІ (Фундація регіональних ініціатив). Вона передбачила, що й інші організації в різних містах можуть продовжувати цю діяльність. Сьогодні «Твоя країна» охопила понад чотири десятки міст, містечок і навіть сіл, куди були організовані мандрівки. І загалом у проекті вже взяли участь близько двох тисяч учасників.

– Проект працює таким чином: на сторінці «Твоя країна» в соцмережах повідомляється про набір охочих поїхати в конкретне місто й дається посилання на анкету, яку треба заповнити, щоб бути відібраним у подорож, – розповідає один із організаторів візиту до нашого міста кам’янчанин Олександр ЦИМБАЛЮК. – Захід орієнтований переважно на студентів, тому обираються учасники віком 18-28 років, будь-який інший – на розсуд організаторів. Основні витрати особи, яка бере участь у проекті, – дорога до місця проведення. Місця для нічлігу ми шукали серед знайомих, у хостелах. Також намагаємося обрати бюджетний варіант для харчування, домовляємося про співпрацю з місцевими підприємцями, які роблять великі знижки на екскурсії та різноманітні розваги.

Два дні в Кам’янці-Подільському подарували масу емоцій молоді з Харкова, Львова, Одеси, Вінниці, Луцька, Умані, Херсона, Черкас. Організатори підготували для них насичену програму: лекторії, майстер-класи місцевих майстрів ковальства й гончарства, фаєр-шоу, літературно-музичний вечір, канатна переправа над каньйоном, стрибки з мосту «Стрімка лань», екскурсії історичними пам’ятками та місцями з графіті…

– Ми просто вражені цим прекрасним містом, – діляться емоціями дівчата з Києва та Одеси. – Тут повітря дихає древністю, надзвичайно доброзичливі люди й багато місць, куди хочеться повернутися знову.