Четвер, 28 Березня 2024 р.
17 Червня 2016

ТАРИФИ ПЕРЕСЕЛЯТЬ НАС У НАМЕТИ?

Із 10 червня змінилася вартість холодної води для мешканців багатоповерхівок, а з 1 липня набирають чинності «дра­конівські» тарифи на опалення й гаряче водопостачання…

ЗАРПЛАТУ «ДОЇДЯТЬ» ВОДА Й ТЕПЛО

Ще в травні, коли зросла ціна на газ, стало зрозуміло, що вслід за цим нас чекає й тотальне подорожчання опалення та гарячої води. Вчора стали відомі остаточні тарифи на ці комунальні блага. І виявилося, що вони навіть переплюнули прогнозовані. Отож, відповідно до постанови НКРЕКП від 9 червня, вже з липня населення оплачуватиме послуги за такими ці­нами:

ОПАЛЕННЯ

– для мешканців житлових будинків із будинковими та квартирними лічильниками тепла – 1303,96 грн./Гкал, хоча прогнозували 1242,3 грн. (нинішня вартість 645,65 грн.);

– для споживачів, які не мають лічильників, – 43,09 грн./кв.м за місяць протягом опалювального періоду (було 21,34 грн.).

ГАРЯЧА ВОДА

– вартість централізовано­го постачання гарячої води із рушникосушаркою зросте до

77,74 грн./куб.м (сьогодні 42,51);

– за відсутності рушникосушарки – 72,01 грн./куб.м (замість 39,6).

Наразі ж у місті проводиться профілактичний ремонт у котельнях, тому з 14 червня до

1 липня припинено гаряче водопостачання.

КРИЖАНІ ЦІНИ І НА ХОЛОДНИЙ ДУШ

ТАРИФИ ПЕРЕСЕЛЯТЬ НАС У НАМЕТИ?Не дешевше буде й набирати воду із холодного крану. Як повідомила прес-служба КП «Міськ­тепловоденергія», вже з 10 черв­ня встановлені нові тарифи й на холодну воду та водовідведення з використанням внутрішньобудинкових систем:

– централізоване постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 7,38 грн./куб.м;

– водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 6,21 грн./куб.м.

За словами комунальників, до встановлення цих тарифів під­приємству відшкодувались лише витрати на централізоване водопостачання і водовідведення до зовнішньої стіни будинку. Витрати ж, які підприємство несе за постачання послуг безпосередньо до квартири споживача (витрати на повірку лічильників, утримання абонентської служби, відрахування банкам за збір платежів), до тарифів не включалися.

Подорожчання не торкнеться мешканців приватного сектору, бю­джетних установ і суб’єктів підприємницької діяльності, примі­щення яких не приєднані до внутрішньобудинкових мереж. Вони платитимуть за чинними тарифами:

– централізоване водопостачання – 6,84 грн./куб.м (з ПДВ);

– централізоване водовідведення – 5,82 грн./куб.м (з ПДВ).