Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
17 Червня 2016

МОЛИТОВНІ СНІДАНКИ МОЖЛИВІ Й У КАМ’ЯНЦІ

МОЛИТОВНІ СНІДАНКИ МОЖЛИВІ Й У КАМ’ЯНЦІНа V Національний молитовний сніданок, що відбувся 2 червня в Києві, були запрошені й кам’янчани. Вони об’єдналися у спільній молитві за мир в Україні разом із першими особами держави, конгресменами США та депутатами Європейського парламенту, представниками релігійних і громадських організацій. Традицію, що була започаткована в Штатах і підтримана в країнах Європи, вирішили продовжити і в різних регіонах України. Кам’янець-Подільський – одне із міст, де планують провести молитовні сніданки.

– Такий захід в Україні відбувся вп’яте, втім саме цього разу вперше в ньому взяли участь Президент Петро ПОРОШЕНКО та Прем’єр-міністр Володимир ГРОЙСМАН, – ділиться враженнями заступник міського голови Вадим САВЧУК, який на молитовному сніданку представляв Кам’янець. – Крім того, були присутні голови всіх політичних фракцій Верховної Ради, політики, Валерій Каспров, Вадим Савчукбізнесмени, представники різних церков, які говорили про необхідність просування християнських цінностей, порозуміння урядовців, згуртованість громадськості. У часи військових дій ці питання дуже актуальні. Приємно, що такі молитовні сніданки запланували провести і в західному регіоні держави.

За організацію проекту на регіональному рівні взявся кам’янчанин Валерій КАСПРОВ.

З його слів, проведення Національних молитовних сніданків координує Міжфракційне депутатське об’єднання у Верховній Раді «За духовність, моральність і здоров’я України», головою якого є народний депутат України Павло УНГУРЯН.

– Наступного року відбудеться вже 65-й молитовний сніданок у Вашингтоні за участі президента США. Цей проект набирає обертів у різних країнах світу, а незабаром до нього може долучитися і Кам’янець, – каже пан Валерій. – Загалом на такий захід збирається політична, бізнесова, наукова еліта України або ж певного регіону, а також духовенство. Наразі ведуться переговори з приводу проведення молитовних сніданків у нашому місті. Думаю, стартуватимемо восени, адже є сприяння і відчуття того, що це потрібно. Хочеться, аби в них взяли участь усі, хто зацікавлений і може впливати на духовний розвиток міста.