Четвер, 25 Квітня 2024 р.
1 Липня 2016

МОЖЕ, ПОРА ЩОСЬ РОБИТИ?..

Знову злива – знову потоп. На суцільну водойму 28 червня перетворилися декілька вулиць Кам’янця-Подільсь­кого. Епіцентром водної лавини стали проспект і ринок – у центрі міста люди опинилися по коліна у воді, автомобілі пірнули з фарами, а вздовж до­роги попливли ящики, фрук­ти, овочі та різний непотріб.

МОЖЕ, ПОРА ЩОСЬ РОБИТИ?..

Кам’янчани, які після зливи отримали не лише купу емоцій, але й немалі збитки, вкотре ставлять запитання: коли врешті в місті почнуть вирішувати проблему затоплення вулиць?

– Негода наробила нам багато біди, – кажуть підприємці Цент­рального ринку, котрим набридло з року в рік потерпати від потопів. – У нас тут вода була по пояс, кіоски позаливало. Людям, які торгують крупами, взагалі довелося викинути частину товару. Ми платимо немалі гроші за торгові місця, то чому маємо «плавати» після кожного сильного дощу? Коли нам на­реш­ті зроблять реконструкцію каналізації?

Більше того, підприємці розповідають, що велика частина води на ринок хлинула з проспекту. А тут, як відомо, з водовідведенням теж проблеми. Ситуацію прокоментував міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ:

– Наша зливова каналізація не розрахована на таку кількість води, тому й не змогла стовідсотково спрацювати під час зливи. Щодо ринку, то ми знову порушуємо питання перед його керівництвом про необхідність реконструкції водовідводу безпосередньо на території базару. Крім того, немалу роль у цій ситуації зіграло те, що каналізація засмічена різним непотребом. Комунальники діставали звідти пластикові пляшки, пакети, квіти, викинуті тими, хто тут торгує. Декотрі підприємці не уклали договорів із комунальним підприємством на вивезення сміття і мали б самі його прибрати, а не викидати в каналізацію. За цим дирекція ринку повинна прослідкувати.

Крім того, зі слів мера, цього року заплановано вирішити проблему затоплення вулиці Гагаріна. Зважаючи на те, що ка­м’я­нецька зливова каналізація у най­вразливіших місцях побудована ще понад 50 років тому, міський голова дав доручення виділити кошти на їх реконструкцію.