Четвер, 28 Березня 2024 р.
29 Липня 2016

ВІДПОЧИЛИ В ПОЛЬЩІ

Із поїздки до Польщі повернулися 45 дітей учасників АТО. Упродовж двох тижнів вони мали змогу роздивлятися європейські міста, брати участь у цікавих екскурсіях, майстер-класах і спортивних розвагах. Про все це юні кам’янчани, їхні батьки та вихователі розповідали 26 липня в прес-центрі міської ради.

Літній відпочинок дітей військовослужбовців за кордоном, як і торік, став можливим завдяки домовленості міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА із польськими друзями нашого міста. Група побувала в сільській гміні Тарново-Подгурне, відвідала міста Познань і Бордо. Діти побачили стадіон, збудований до «Євро-2012», золоті копальні, лабораторію фантазії, взяли участь у майстер-класах, проведених волонтерами, та спортивних іграх, піднялися в гори, сплавлялися на байдарках, розважилися в аква-парку. Вихователі зізнаються, що малих кам’янчан вразили сучасні спортивні майданчики та охайні газони біля кожної сільської школи в Польщі.

Зауваження отримали батьки декотрих дітлахів, які проігнорували окремі поради організаторів поїздки, не давши дітям із собою зручного взуття чи теплого одягу. Зі слів керівника групи Оксани Мрачковської, невеликі труднощі були пов’язані з тим, що в поїздці взяли участь багато малих дітей віком від 7 до 9 років, які раніше не залишалися без батьків такий тривалий час. Утім враження від відпочинку лише позитивні, й загалом дітлахи щасливі, що отримали можливість побувати за кордоном.