Середа, 24 Квітня 2024 р.
7 Жовтня 2016

ЩАСТЯ – БУТИ БАТЬКАМИ ДОНЕЧКИ

Кажуть, якщо Бог хоче зробити жінці комплімент – він дарує їй доньку, чоловік же, батько донечки, стає не просто татом, а татком, татусем. Напередодні Міжнародного дня дівчаток, який відзначають 11 жовтня, мова піде саме про них – милих принцес, які роблять наше життя яскравішим, добрішим і правильнішим.

ЩАСТЯ - БУТИ БАТЬКАМИ ДОНЕЧКИ

Батьки дівчаток опановують декілька професій одночасно, з доньками вони стають не лише дизайнерами, психологами, вихователями, вчителями, але й візажистами, перукарями та майстрами манікюру. Але вчаться тому не на курсах, де все роз’яснюють викладачі, а на власному досвіді, на помилках.

Молоді матусі добре знають, що гардероб донечки має бути різноманітним, кольоровим, більше того – модним і сучасним.

Позитивом є те, що як у мамусі, так і в татка неабияк покращується аналітичне мислення, вони тренуються планувати і компанувати на роки наперед. Такі здібності розвиває дуже банальна вправа: вибір колготок. Зважаючи на сьогоднішні ціни на них, а це від 60 і до 200 гривень, багато їх не накупишся. Тому доводиться не лише вчитися мало не інтуїтивно обирати якісні (що не завжди залежить від ціни), але й такі, що пасували б до більшості одягу, були не надто мазкими, легко пралися і щоб у них на свято можна було вийти. А ще варто взяти трохи на виріст, аби і вдома мати в чому ходити, коли втратять привабливість.

Крім джинсиків і спортивного костюма, якими обходяться більшість хлопчиків, дівчаткам необхідно ще спідничку (бо в подружки є), сарафанчик (бо він «крутий»), не обійдетесь і без суконьки на вихід та вишиванки. Треба врахувати й те, щоб усі три-чотири дівчачі кофтинки підходили до всіх видів одягу і, звичайно, до колготок. Звісно, якщо не маєте таланту до шиття, то змушені будете навчитися розрізняти якісні речі від неякісних, аби потім їх не зашивати і не латати.

Те ж саме стосується і взуття, яке, ой, яке дороге нині. Мало того, треба щоб воно пасувало до всього, було зручним, теплим, міцним і витривалим, а ще й подобалося вибагливій красуні. Зазвичай її вибір падає на яскраві рожеві, які за місяць-два втрачають привабливість, і тоді хоч лаком для нігтів їх замальовуй.

Щодо лаку, то розумні мами знають, що собі по нього та помаду треба йти САМІЙ. Звісно, якщо вас влаштовують усі відтінки рожевого, блискітки чи термоядерні кольори – можете в напарниці взяти доньку. А її образ обов’язково мусять доповнити сумочка, лак на нігтях і помада (хай гігієнічна, хай тільки в сумці, але без неї нікуди). І байдуже, скільки років модниці: три, п’ять, десять чи п’ятнадцять.

Дівчинка вчить батьків терпінню, розсудливості, зваженості. Сім’я одразу отримує щеплення, яке змушує розвиватися і заробляти, бо ж фраза трилітньої модниці: «Татусю, мені треба підбори, помаду, туш і тіні, бо мама мені свої не дає…» не лише викликає усмішку, але й змушує задуматися далеко на роки наперед.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.