Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
14 Жовтня 2016

У БУДІВЕЛЬНИКІВ МИРУ – ІМЕНИНИ

Піднесений настрій, щирі слова подяк і привітань, сотня подарунків і нагород – 10 жовтня свій другий день народження відсвяткував 308-й окремий інженерно-технічний батальйон. Цей підрозділ підпорядковується 48-й інженерній бригаді, що дислокується в Кам’янці-Подільському. Урочистості з нагоди іменин відбулися в РЦКМ «Розмай», куди завітали не лише винуватці свята, а й влада, друзі та волонтери.

У БУДІВЕЛЬНИКІВ МИРУ - ІМЕНИНИ

Військову частину було створено вже під час проведення антитерористичної операції. Виконуючи завдання на сході, бійці неодноразово демонстрували професіоналізм, згуртованість і мужність. Власними руками вони облаштовували побут для військовослужбовців Збройних сил України, які перебували на нульовій, першій та другій лініях оборони. Аби захисники мали надійне місце, куди можна сховатися від обстрілів бойовиків, кам’янчани зводили для них бліндажі, траншеї, окопи. Також бійці цього підрозділу допомагали місцевому населенню відновлювати зруйновані будівлі, школи, розчищали від завалів автошляхи. За два роки виконання завдань на сході частина не втратила жодного бійця. Як зізнаються хлопці, в цьому є і чимала заслуга командира цієї частини полковника Леоніда МАТВЄЄВА. Він завжди до дрібниць обговорює план пересування підрозділу, першим приїжджає на вказане місце, оцінює ситуацію, а вже потім відправляє туди бійців для виконання завдань за призначенням. Гідно хлопці облаштовували і власний побут.

Їхню працю відзначили і представники Міноборони та Генштабу. За людяність і розуміння військовим дякували і жителі східних областей, яким захисники передавали продукти харчування.

Привітати героїв, котрі символічно відзначили ювілей напередодні Дня захисника, завітали міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, помічник народного депутата Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА Тетяна МЕЛЬНИЧЕНКО, голова РДА Василь СУКАЧ, заступник голови райради Віктор КРИВАК, делегація з міста Дунаївці.

Михайло Євстафійович подякував хлопцям за мирне небо та вручив особовому складу від себе та нардепа мікрохвильову піч.

За професіоналізм колегам подякував командир 48-ї інженерної бригади полковник Віктор КОРШОК.

Найкращим бійцям вручили грамоти, подяки та нагрудні знаки.