П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Листопада 2016

ЯК СПРАВИ НА ПЕРОНІ?

Цьогоріч керівництво «Укрзалізниці» анонсувало пасажирам безліч позитивних змін: введення нових маршрутів, покращення сервісу, модернізацію пасажирських і вантажних перевезень. Чого із цього списку чекати кам’янчанам і мешканцям сусідніх районів – Кельменецького, Хотинського, Борщівського, Чемеровецького та Новоушицького, які обслуговує кам’янецька станція, нам розповів начальник Кам’янець-Подільського вокзалу Ігор КАПРАВЧУК.

Ігор КАПРАВЧУК

– Ігоре Володимировичу, слухаючи про нововведення, хочеться запитати: коли ж нам чекати бажаних нових сполучень із Одесою та Львовом?

– На місцевому рівні особливі зміни в нас не заплановані. Ті рейси, які вже є, – найбільш оптимальні, люди звикли до їхнього графіка. Справді, багато пасажирів запитують про потяги до Одеси чи Львова. І ми також дуже хотіли б мати власне сполучення, але для цього треба більше наполегливості. Необхідно, щоб активізувалася громада, робила більше офіційних запитів щодо нових рейсів і сполучень. Наразі все, що нам залишається, – роз’яснювати клієнтам, як і де їм краще пересісти, аби дістатися до бажаних міст.

– Що робите на місцевому рівні для покращення сервісу?

– Працівники нашої станції обслуговують людей на вокзалах: продають квитки, повертають їх, проводять роз’яснювальну роботу щодо Інтернет-замовлень. Особливу увагу звертаємо на бронювання групових перевезень. Наше місто туристично привабливе, тому дуже часто школярі та студенти їдуть до нас цілими групами.

Намагаємося обслуговувати всіх швидко і якісно. Найчастіше доводиться пояснювати щодо київського експреса. Він вирушає майже о першій ночі, коли вже настала нова доба, люди через це часто плутають дати. Щоб не виникало непорозумінь, касири по декілька разів наголошують на даті виїзду, перш ніж оформити квиток.

Намагаємося бути доступними для всіх. Тому для людей з особливими потребами поставили зручні пандуси.

– А як щодо анонсованих нових чи капітально відремонтованих вагонів?

– Оновлення відбувається поступово. Не можна сказати, що вже завтра все буде нове. Наші потяги в гарному стані, вагони теплі, обладнані всім необхідним, чисті. Напевно, керівництво «Укрзалізниці» враховує той факт, що Кам’янець – туристичне місто, тут великий пасажиропотік, тому нас не обділяють.

У нас гарний і злагоджений колектив, усе є для плідної роботи та розвитку. Але хотілося б стабільності.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.