Субота, 20 Квітня 2024 р.
25 Листопада 2016

ЗАСІЄМО ВСЮ УКРАЇНУ

Олександр Федоров та Хаген Дуенбостель

Відтепер насіння для українських фермерів і господарств вироблятимуть в Кам’янці-Подільському. Учора в місті відбулося відкриття сучасного насіннєвого заводу європейського зразка компанії «KWS-Україна» дочірнього підприємства «KWS SAAT SE». Комплекс, що займає 8,5 га території, звели за один рік. Наразі інвестиції в об’єкт склали 20 млн. євро. На постійній основі тут працюватимуть близько 20 робітників, на сезонну залучатимуть 50.

ЗАСІЄМО ВСЮ УКРАЇНУ

– Гарні кліматичні умови, надійні партнери та підтримка міської і обласної влади привели нас у Кам’янець­Подільський, ­ розповів голова правління підприємства «KWS SAAT SE», штаб­квартира якого знаходиться у Німеччині, Хаген ДУЕНБОСТЕЛЬ. ­- Потужність заводу ­- 6000 тонн насіння на рік, але при потребі можемо її збільшити вдвічі. Насіння, відповідно до наших вимог і рекомендацій, вирощуватимуть надійні партнери­фермери у господарствах, розташованих у радіусі 150­-200 кілометрів навколо Кам’янця. Якісне насіння вироблятимемо для українського споживача, але в планах передбачений експорт до сусідніх країн, окрім Росії.

Символічну стрічку, крім Хагена Дуенбостеля та директора компанії ««KWS­Україна» Олександра ФЕДОРОВА, перерізали міський голова Михайло 

СІМАШКЕВИЧ і голова Хмельницької облради Михайло ЗАГОРОДНИЙ.