П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
27 Січня 2017

ЛЬВІВСЬКЕ СМІТТЯ ВИКИДАЮТЬ ПІД КАМ’ЯНЦЕМ

ЛЬВІВСЬКЕ СМІТТЯ ВИКИДАЮТЬ ПІД КАМ’ЯНЦЕМ

Звістку про підкинуте львівське сміття біля Довжоцького сміттєзвалища ми спочатку сприйняли за жарт. Проте, виїхавши на «місце злочину», знайшли чимало доказів того, що тонни непотребу до нас привезли таки з культурної столиці країни.

Горе-підкидувачів «здали» грудневі чеки з магазинів, аптек, накладні документи, в яких зазначено місто Львів. Та й інформація про те, що львівське сміття вже знаходили в Рівному, Луцьку, Вінниці, Сумській області, викликала певні асоціації.

Підкинутий «подарунок» уранці 23 січня першим побачив Довжоцький сільський голова Руслан РЯБИЙ. Робочий тиждень для нього розпочався незвично: з пошуку доказів на горах відходів.

– До заяви в поліцію прикріпив знайдені чеки, яких було більш ніж достатньо, – розповідає сільський голова. – Зафіксовано, що підкинули нам близько 40 тонн львівського сміття, а це дві величезні фури.

Довжоцьке звалище паспортизоване та займає два гектари, ми його постійно впорядковуємо, прибираємо і все пересипаємо. А ці кучугури непотребу хтось висипав на польовій дорозі. Розумію, що завали прибирати доведеться мені, але сьогодні потрібно робити все можливе, аби таке не повторилося.

Як це зробити, знає начальник районного відділення поліції Ігор КШЕМІНСЬКИЙ. Він каже, що поліція вже пильно стежить за Орининським напрямком, який поки що не облаш­тований камерами відеоспостереження. При­пускають, що саме цією дорогою могли привезти відходи. Якщо порушників вдасться впіймати, то проти них буде складено адмін­протокол. Наразі ж поліція перевіряє інформацію.

У самому ж Львові начебто знайшли були вихід із ситуації, визначивши для свого сміття 5 полігонів області. В місті виділили ділянки для його брикетування та сортування, але проти виступили львівські активісти. Їм не треба своїх відходів, навіть якщо представники влади й обіцяють за день-два їх забрати.

У нас же вражає позиція районної влади, яка на офіційному рівні й словом не обмовилася про те, що сталося. Правильно, їм же не смердить від підкинутого сміттєзвалища, і це єдиний випадок у районі. Поки що єдиний… Але настане весна, розмерзнуться відходи – і тоді мова йтиме не лише про сморід… 

ЛЬВІВСЬКЕ СМІТТЯ ВИКИДАЮТЬ ПІД КАМ’ЯНЦЕМЛЬВІВСЬКЕ СМІТТЯ ВИКИДАЮТЬ ПІД КАМ’ЯНЦЕМ ЛЬВІВСЬКЕ СМІТТЯ ВИКИДАЮТЬ ПІД КАМ’ЯНЦЕМ