Четвер, 25 Квітня 2024 р.
10 Лютого 2017

СНІДАНОК ІЗ ТРАМПОМ

2 лютого у Вашингтоні відбувся щорічний молитовний сніданок із президентом. 

СНІДАНОК ІЗ ТРАМПОМ

Україну на 65-му Національному молитовному сніданку в США представляли народні депутати, урядовці та громадські активісти. Загалом захід об’єднав близько 4 тисяч делегатів зі 140 країн світу. Долучитися до події пощастило кам’янчанину Валерію КАСПРОВУ, куратору першого кам’янецького молитовного сніданку, що відбувся два місяці тому.

– Мені запам’ятався ключовий вислів президента Трампа про те, що неважливо, скільки грошей чи влади ми маємо – істинно важливим є те, які відносини ми маємо з Богом, – розповідає Валерій Каспров. – Я вперше побував у Вашингтоні й щиро радий, що приводом для поїздки стало запрошення від сенату США на цей сніданок. Здається, тут усе засновано на біблійних принципах. Вражений тим, що, незважаючи на політичну, релігійну, національну приналежність, президент, сенатори, конгресмени, представники бізнесу, громадськості, високі гості інших держав, залишивши все за дверима, об’єднались у спільній молитві до Бога.

Учасники заходу у виступах, у тому числі, порушували питання необхідності дієвого захисту України від російської агресії, умиротворення наявного військового конфлікту, подолання корупції та створення міцних демократичних засад. 

– Хочеться, аби в один момент у нашій країні все змінилося на краще: припинилася війна, настали добробут і процвітання. Але так не буває, бо для цього потрібно багато працювати. Тільки починаючи з любові до Бога, до ближнього та Батьківщини, помноживши її на щоденну працю, нам вдасться подолати всі труднощі, – запевняє пан Валерій.

Ольга БАНАХ.