Четвер, 28 Березня 2024 р.
17 Лютого 2017

БИЛИ, БИЛИ… НЕ ДОБИЛИ?

Введенням нових тарифів на комунальні послуги закінчується зима-2017. Дорожчими стануть квартплата

і світло.

ВІДКОРЕГОВАНЕ ЖИТТЯ

Введенням нових тарифів на комунальні послуги закінчується зима-2017.   Дорожчими стануть квартплата і світло.Некатегоричним словом «відкореговані» названі у рішенні виконкому нові тарифи на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій житлових будинків, ухвалені цим органом місцевого самоврядування 9 лютого. Востаннє їх переглядали ще 7 ро­ків тому.

Корегування, що відверто підвищує квартплату приблизно на 40 відсотків, почало випотрошувати наші гаманці з 15 лютого. Не пасуть задніх і тарифи на обслуговування внутрішньобудинкових мереж, які також «відкорегували».

Чому ж «відкореговані»? Бо, як нам пояснили комунальники, зростання відбулося лише в частині заробітної плати, яка, як відо­мо, має бути не менше ніж 3200 грн., та підвищення цін на енергоносії.

За рішенням сесії міськради від 14 лютого, міський бюджет покриє січневі втрати комунальних підприємств, а з лютого цим будуть займатися кам’янчани. ЖЕКи вже почали розвішувати на дверях під’їздів нові ціни відповідно до класу будинків.

У рішенні виконкому також сказано, що керівники підприємств та організацій, які не належать до комунальної форми власності та надають житлові послуги населенню, мають встановити тарифи самостійно за погодженням на загальних зборах ОСББ та ЖБК.

Тарифи