П'ятница, 29 Березня 2024 р.
17 Лютого 2017

ГАЙДА ДО ШЛЮБУ!

ГАЙДА ДО ШЛЮБУ!

Сьогодні освідчення, а завтра – весілля! З 14 лютого в Кам’янці-Подільському стартував пілотний проект Мін’юсту «Шлюб за добу», який дозволяє узаконити стосунки за 24 години. У День святого Валентина цією послугою скористалися 9 пар. Зворушливі «Так!» під урочистий музичний супровід цього дня прозвучали в стінах міської Ратуші, Галереї мистецтв, Старої фортеці та туристично-інформаційного центру. За шлюбною церемонією спостерігали та вітали молодих заступник міністра юстиції Гія ГЕЦАДЗЕ, начальник Головного територіального управління юстиції Хмельницької області Віктор ХУДНЯК, представники влади міста і району, журналісти, рідні та друзі наречених.

Першими на весільний рушничок у міській Ратуші стали 20-річні Михайло КОСТІВ та Крістіна КОМАРНІЦЬКА (на фото).

– Це неймовірна подія, ми дуже схвильовані, але щасливі, – ділиться враженнями новоспечене подружжя. – Цей чудовий день запам’ятається на все життя. 14 лютого два роки тому ми познайомилися, 14 лютого відбулося освідчення і 14 лютого стали чоловіком і дружиною в цій величній історичній будівлі.

Від поважних гостей усі молодята отримали весільний торт, квіти та сертифікати від Асоціації готельєрів і рестораторів міста. За декорації та оздоб­лення залів відповідали весільні агенції міста.

Для чотирьох пар, переможців конкурсу на найкращу історію кохання, шлюбну реєстрацію провели безкош­товно. Решті молодят оперативне одруження обійшлося в 1000-1500 грн. Як повідомив Віктор Худняк, така ціна послуги привабить не лише кам’янчан, а й жителів інших міст, які воліють одружитися в Кам’янці-Подільському. Адже в Києві, Львові, Одесі «Шлюб за добу»

коштує 4000-6000 грн. До речі, Ка­м’янець-Подільський – єдине місто в Україні без статусу обласного центру, де презентовано новий проект.

Утім Гія Гізойович запевнив, що невдовзі проект має охопити всю Україну, й закликав: «Кохайтеся, а про документи подбаємо ми!». Посадовець також нагадав, що віднедавна свідоцтво про народження дитини можна отримати безпосередньо в пологовому.

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ під час брифінгу висловив сподівання, що новий сервіс привабить до міста не лише туристів, а й закохані пари. А у планах навіть екстремальний шлюб: на повітряній кулі, літаку, квадроциклах, конях…