П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Лютого 2017

КАНАДЦІ НАВЧИЛИ ЩЕ 15 САПЕРІВ

Після півторамісячного навчання в інструкторів з Канади 15 військовослужбовців Центру розмінування отримали сертифікати зразка НАТО.

КАНАДЦІ НАВЧИЛИ ЩЕ 15 САПЕРІВ14 лютого урочистою церемонією вручення сертифікатів завершився черговий курс із виявлення, знищення саморобних вибухових пристроїв підвищеного рівня.

Усього з 2015 р. канадськими інструкторами на відповідних курсах підготовлено понад 160 військовослужбовців Центру розмінування.

Під час церемонії командир об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади майор Девід АМУНДСЕН укотре зазначив про успіхи та високий рівень вмотивованості українських військових у ході навчання, а також передав найкращому слухачу групи – старшому солдату Сергію АЛЕННІКУ, який уранці в складі групи чергової ротації відбув для виконання завдань у зону АТО, пам’ятну медаль.

Заступник начальника центру підполковник Олег ГАВРИЛЮК подякував іноземним колегам за професійний підхід до процесу підготовки українських саперів, а також запевнив, що набутий досвід військовослужбовці використають під час виконання бойових завдань у зоні АТО та під час підготовки колег з інших військових частин ЗСУ.

Прес-служба Міністерства оборони України.

Прес-служба Міністерства 

оборони України.