П'ятница, 29 Березня 2024 р.
24 Лютого 2017

КРОВ ДЛЯ ПОБРАТИМІВ

Здати кров для поранених побратимів і поділитися цілющими краплинами із важкохворими вчора до Центральної райлікарні прийшли десятки жителів Кам’янеччини. Охочих допомогти було так багато, що вони заполонили коридор закладу, вишикувавшись у довжелезну чергу.

КРОВ ДЛЯ ПОБРАТИМІВЩойно дізналася від фельдшера, що можна здати кров для наших захисників, які зазнали поранення, одразу ж сіла на автобус і приїхала до міста, ­ стоячи в черзі, каже жителька району. ­ Якщо сама не можу піти захищати рідну землю, то допоможу хлопцям бодай кров’ю. Адже неможливо залишатися осторонь від тих подій, які сьогодні відбуваються в державі.

Поділитися кров’ю із пораненими бойовими товаришами прийшли і військовослужбовці з Кам’янця­Подільського. Хлопці, які самі не раз були на сході, знають, як важливо поповнювати її запаси. Загалом безкоштовно здати кров прийшли люди різного віку ­ переважно середнього і молодшого, та професій.

­ Лише за дві години маємо вже 60 донорів і 27 літрів крові, ­ каже ла­борант виїзної бригади Хмельницької станції переливання кро­ві Людмила ЄГОРОВА. ­ Люди охо­че йдуть, бо розуміють, що це для потреб армії. Я вже втретє на заборі крові в Кам’янці­Поділь­ському і приємно здивована безкорисливістю та чуйністю жителів цього краю. Також вдячна медикам райлікарні за чудову організацію. Ми планували, що за три дні приймемо 300 донорів, але бачимо, що їх буде набагато більше.

Як каже завідувач поліклінічного відділення Кам’янець­По­дільської ЦРЛ Віктор МОСКАЛЮК, окрім благородної справи, донори безкоштовно проходять обстеження на вірусні гепати­­ти та інфекції, отримують харчування у день здачі крові на 60 грн., а також два дні відгулу. Кров можна здати до 25 лютого.