Субота, 20 Квітня 2024 р.
24 Лютого 2017

КОЛИ СЛОВА ЗАЙВІ

КОЛИ СЛОВА ЗАЙВІ

20 лютого Кам’янеччина вшанувала пам’ять Героїв Небесної cотні та подвиг учасників Революції Гідності. Цього дня говорити було важко, та слова, мабуть, і зайві, адже кожен розуміє, яку ціну заплатили Герої… Лампадки, квіти, оперезані чорними стрічками, хвилини мовчання, молебень, страшні спогади, від яких холоне кров і думки… Думки про те, що ж змінилося, і чи не завелика була жертва? І скільки ще їх може бути?..

Скорботні заходи відбулися в місті на майдані Відродження. А після покладання квітів до пам’ятних знаків і меморіальних дощок учасників Революції Гідності кам’янчани вирушили мирною ходою вулицями міста.

КОЛИ СЛОВА ЗАЙВІ

Також цього дня на території Інституту механізації та електрифікації сільського господарства ПДАТУ кам’янчани вшанували пам’ять загиблого активіста Євромайдану, студента закладу Дмитра ПАГОРА та інших Героїв Небесної сотні. Дмитро загинув 19 лютого 2014 р. в Хмельницькому, біля будівлі СБУ. Посмертно отримав звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» та медалі «За жертовність і любов до України».

У районі ж «Реквієм по Небесній сотні» відбувся в РЦКМ «Розмай». Згадали загиблих і в селах та об’єднаних територіальних громадах району. Зокрема, Рудська громада цього дня оплакувала своїх Героїв – Анатолія КОРНЄЄВА та Віталія ВАСІЛЬЦОВА.